Până când, domnule Sârbu?

| 03 feb, 20:24

Adrian Sârbu a tras de lege ca de-un elastic, doar că orbit de grandomanie și lăcomie, a uitat că și elasticul se rupe, dacă îl întinzi prea mult. Și-a forțat norocul, iar acum a venit vremea decontului. Numai că decontul său nu se va plăti doar în lei și euro, ci foarte probabil, și în ani.

Încă din 1990, când și-a început afacerile în mass-media, Adrian Sârbu, fost regizor la Studioul Sahia pe vremea Răposatului, a avut o mare pasiune: aceea de a fenta statul. Sârbu era ultimul mare mogul de presă care nu văzuse încă interiorul unei celule, după ce alți moguli, precum SOV, Patriciu, Voiculescu, cunoscuseră condițiile de cazare din arestul VIP al Poliției Capitalei.

De ce? Pentru că spre deosebire de ceilalți, afacerile lui Sârbu se desfășoară strict în zona mass-media, unde a reușit să construiască un adevărat imperiu, cu o influență uriașă asupra populației. M-am amuzat copios când am citit reacția acestuia la acuzațiile care îi sunt aduse. Cum afirmă el că patronează un trust de presă independent, care s-a ținut departe de influențele politice.

Citeşte şi: Procurorii cer arestarea lui Adrian Sârbu. La câte milioane se ridică prejudiciul

De asta cei de la Gândul, în campania electorală, se comportau de parcă ar fi o fițuică de partid, nu o publicație independentă. De asta inventau cei de la Mediafax știri care să-l defăimeze pe Victor Ponta. Apropo, mai țineți minte „documentul” acela apărut în ultimele zile ale campaniei, atribuit Ministerului de Finanțe, în care erau trecute tot felul de bazaconii, printre care și renunțarea la cota unică? Ați mai auzit ceva de el? Asta este dovada „jurnalismului independent și profesionist” promovat de trustul lui Sârbu.

Acum, ultimului mare mogul de presă al României i s-a cam înfundat, după 25 de ani în care s-a crezut invincibil și de neatins. A crezut că merge cu șantajul în continuare, dar iată că justiția independentă, pe care o lăuda când era vorba de cazul Duicu și pe care o blamează acum când e vorba de dosarul său, i-a venit de hac.

Despre măgăriile lui Sârbu și schemele care implică off-shore-uri știu și cei de la CME. Chiar credeți că a plecat de bunăvoie din poziția pe care o avea? De ce noul management al ProTV a eliminat toți oamenii apropiați lui Sârbu? Coincindeță (sau nu), imediat după această mișcare, postul a avut un profit de 5 ori mai mare față de anul precedent.

Citeşte şi: ADRIAN SÂRBU, prima noapte după gratii. Declaraţie INCREDIBILĂ

Asta pentru că Sârbu a creat o adevărată rețea infracțională, prin care fenta nu doar statul, dar și pe partenerii săi de afaceri. Cum era posibil ca cel mai urmărit post de televiziune din România să aibă un profit extrem de mic, sau chiar să fie pe pierdere? Păi foarte simplu, prin tot felul de combinații prin care banii erau scoși pe ușa din dos și mutați în paradisuri fiscale, ajungând apoi în conturile „grizonatului”. S-au scris destul de multe articole pe această temă, iar acum vedem că și procurorii au simțit mirosul pestilențial al afacerilor lui Sârbu, cel puțin în ceea ce privește fentarea bugetului de stat.

Adrian Sârbu a tras de lege ca de-un elastic, doar că orbit de grandomanie și lăcomie, a uitat că și elasticul se rupe, dacă îl întinzi prea mult. Și-a forțat norocul, iar acum a venit vremea decontului. Numai că decontul său nu se va plăti doar în lei și euro, ci foarte probabil, și în ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 feb, 13:05
Andrei Pop-ziarist
apropo de Sarbu?
ce mai face DNA cu dosarul socrului lui Ponta?
vanatorul....
astept raspuns,cu suport SRI
pana cand? pana la trimiterea in judecata...
04 feb, 11:22
Un cetăţean
EROARE majoră
Să ştiţi că la un articol care va fi publicat curând lipseşte o virgulă. Între "practic" şi "Băsescu", scris "Practic Băsescu..." se pune virgulă între cele două cuvinte. O să spuneţi că e vina lui Badea, dar nu e doar a lui.
04 feb, 07:13
dan slugarescu
pentru posteritate,de acelasi autor credibil...
Viloiul fermecat din Germania, minunea locativă ce pune capac incredibilei epopei imobiliare a lui Iohannis
Stefan Ionescu

31 oct, 2014

Să vedem cum. Celor 6 case frumoase pe care Justiția din România se străduiește să le împuțineze cum poate li se va adăuga, undeva într-un viitor desigur trist pentru candidatul ACL, un ditamai viloiul, cât un castel mai mic, în Germania.
Este vorba de casa părinților lui Iohannis, despre care lumea șoptește că ar valora pe undeva pe la un milion de euro, pe puțin. O fi un milion sau o fi cu un pic mai mult, ceea ce contează este că părinții lui Klaus Iohannis, niște pensionari care au emigrat în Germania după o viață de modești slujbași în România, se bucură de un asemenea noroc locativ și nu de ghinionul profesorilor rămași în România. Acum, ce-i drept e drept, ceva dificultăți tehnice în explicarea unei astfel de rezidențe răsărite, ar mai fi, mai ales în condițiile în care cei doi pensionari se presupune că i-au trimis lui Klausie în țară și ultimul fărâmă de ciocolată, ca să nu se facă de râs în Sibiu, ca alți amărășteni care au doar o singură casă. Probabil că tot ce avem de făcut, în aceste condiții, după ce-l ungem vodă pe Iohannis în locul lui Băsescu, desigur, este să-i aducem pe cei doi pensionari de urgență în România și să le dăm pe mână un program guvernamental de tip ANL. Căci dacă nici aceștia nu vor putea face din nimic o minune care să mai și pleznească și care să rezolve criza locativă din România, atunci cine?
04 feb, 08:13
cantautor
.....si prostul moare de grija altuia...proverb arab
nu i-a mers lui Voiculescu..
se pare ca nici DD nu se simte prea bine
este pe rol Sarbu
a inceput sa stranute Ghita...?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ