Parchetul a instituit sechestru asigurator pe stocurile de materii prime ale LUKOIL

| 06 oct, 2014

Procurorii au instituit măsura sechestrului asigurătoriu pe toate stocurile de ţiţei şi produse petroliere ale rafinăriei Petrotel Lukoil.

Percheziţiile care au avut loc la compania Lukoil a dus la închiderea secţiei oxoalcooli de la Oltchim, deşi această secţie abia fusese deschisă, a declarat luni, pentru Agerpres, liderul sindicatului Oltchim, ing. Mihai Diculoiu. "Situaţia juridică de la Lukoil de la sfârşitul săptămânii trecute din păcate a afectat secţia oxoalcooli de la noi de la combinat. Oltchim este dependent de materia primă - propilena, pe care o achiziţionam de la Lukoil de la sucursalele acestei companii din România şi Bulgaria. Azi (luni - n.r.) s-a discutat cu conducerea combinatului, cu reprezentanţii Lukoil şi cu reprezentanţii Guvernului pentru a debloca situaţia existentă şi de a reveni la capacitatea de producţie de peste 30%", a precizat Diculoiu. În urmă cu trei săptămâni s-a reuşit repornirea secţiei oxoalcooli, ceea ce dus la creşterea capacităţii de producţie a combinatului vâlcean, aflat în insolvenţă, la peste 30%.

Oil Terminal, compania prin care grupul rus Lukoil alimenteză cu petrol din Rusia rafinăria Petrotel de la Ploieşti, informează că, în urma unei adrese a Parchetului, a fost obligată să înstituie sechestru asigurător pe toate stocurile de materie primă şi produse energetice deţinute de rafinărie, "până la concurenţa sumei de 1.039.019.829 lei".

Din comunicat Oil Terminal reiese că sechestrul până la acoperirea sumei de un miliard de lei se referă doar asupra bunurilor deţinite de rafinărie în rezervoarele şi conductele din terminalul petrolier.

Activitatea OIL Terminal va fi serios afectată de decizia procurorilor, având în vedere că „ponderea tranzacţiilor Lukoil la 30 septembrie este de 34,2% din cifra de afaceri”, potrivit unui raport al companiei trimis de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Mai multe pe ECONOMICA.NET.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ