Federaţia Părinţilor despre declaraţia pe propria răspundere "nu este conformă cu competenţele medicale ale părinţilor"

| 21 aug, 14:42

Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi - Învăţământul Preuniversitar (FNAP-IP) atrage atenţia asupra faptului că declaraţia pe propria răspundere pe care trebuie să o completeze părinţii la începerea şcolii şi care atrage răspunderea penală "nu este conformă cu competenţele medicale ale părinţilor".

"Vă atragem atenţia că declaraţia pe proprie răspundere care implică atragere răspunderii penale nu este conformă cu competenţele medicale ale părinţilor. Ȋnţelegem necesitatea unui triaj observaţional făcut la nivelul familiei, dar decizia finală ar trebui să aparţină asistenţilor medicali şcolari care ar trebui să existe la nivelul fiecărei unităţi de ȋnvăţământ”, se menţionează în scrisoarea FNAP-IP transmisă Ministerului Sănătăţii.

Citeşte şi Ce spune ministrul despre declaraţia pe propria răspundere pentru redeschiderea şcolilor: Şi părinţii trebuie să îşi asume

FNAP-IP mai solicită motivul pentru care Ministerul “refuză ca familia elevilor că poată opta ȋntre ȋnvăţămantul on-line şi cel clasic, așa cum reiese din draftul ordinului”.

"Considerăm că astfel de situaţii/studii pot ajuta familiile pentru a lua o decizie ȋn privinţa participării fizice a copiilor la şcoală sau pentru a ȋnţelege de ce s-a luat hotărârea că şcoala poate ȋncepe prin aplicarea scenariului verde. Solicităm motivul pentru care Ministerul Sănătăţii refuză ca familia elevilor că poată opta ȋntre ȋnvăţămantul on-line şi cel clasic, așa cum reiese din draftul ordinului", afirmă federaţia părinţilor.

Citeşte şi Fost ministru al Educaţiei despre declaraţia pe propria răspundere: "Unele prevederi m-au oripilat efectiv"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ