Ce spune ministrul despre declaraţia pe propria răspundere pentru redeschiderea şcolilor: Şi părinţii trebuie să îşi asume

| 21 aug, 09:39

Declaraţia pe propria răspundere pe care părinţii trebuie să o semneze înainte de revenirea copiilor la cursuri în anul şcolar 2020-2021 a fost solicitată de către Ministerul Sănătăţii pentru că "şi părintele trebuie să îţi asume această revenire", potrivit explicaţiilor date de ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

"Știu despre această îngrijorare a părinților, am primit și noi la Ministerul Educației numeroase semnale în acest sens. Au sunat părinți la minister și au întrebat despre această declarație pe care trebuie să o completeze în momentul în care revin în spațiul școlii elevii. Această declarație pe care Ministerul Sănătății a pus-o ca parte componentă a documentului respectiv este necesară pentru că și părintele trebuie să își asume alături de școală și de autoritățile locale această revenire la cursuri", a declarat ministrul Educației la TVR.

Ministrul recunoaște că mulți părinți au fost alarmați de această declarație și de aceea este de părere că ar să fie adăugată o sintagmă de tipul „după cum cunosc” pentru părintele care ar putea greși evaluarea stării de sănătate a copilului. „Nu putem să spunem că din start este părintele de rea-credință și aduce copilul bolnav la școală”, a explicat ministrul educație.

Citeşte şi Anul şcolar va începe cu modificări aduse la Legea Educaţiei: Numărul maxim de elevi dintr-o clasă scade

"De fapt, acea declarație conține niște informații care sunt generale, deci nu trebuie să fie tras la răspundere părintele în vreun fel dacă nu a cunoscut simptomele (...) dar acolo, în paranteză, Ministerul Sănătății a trecut câteva dintre aspectele pe care trebuie să le identifice părintele la copil în cazul în care simte că nu este tocmai bine copilul", a mai explicat Monica Anisie.

Monica Anisie a spus că există și posibilitatea ca elevul să învețe online, dacă mersul la școală, în colectivitate, reprezintă un risc pentru el sau pentru familia sa. Și în acest caz, tot părintele, alături de medicul de familie trebuie să evalueze starea de sănătate a membrilor de familie, a explicat Anisie. Ea a dat exemplu perioadei de pregătire pentru examenele naționale, când părinții au decis dacă merg sau nu copiii la școală.

„Acum, părintele la fel trebuie să facă - să evalueze starea de sănătate din familie și dacă există vreun risc, și dacă medicul de familie consideră că nu trebuie copilul să fie supus riscului sau familia, atunci putem apela și la situația în care să învețe copilul online”, a declarat Monica Anisie.

Citeşte şi Fost ministru al Educaţiei despre şcoala online la grădiniţe şi clasele primare: "E stupid"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ