Perchezitii DNA la CJ Caras-Severin. SORIN FRUNZĂVERDE ar fi pus presiune pe primari VIDEO

| 14 mai, 08:14

Perchezitii DNA au loc in acest moment la Consiliul Judetean Caras-Severin si la domiciliul lui Sorin Frunzaverde, presedintele CJ Caras-Severin.

Sorin Frunzaverde nu a fost gasit acasa la momentul perchezitiilor.

Motivul descinderilor nu este cunoscut, insa se pare ca ar exista o legatura intre aceasta interventie in forta a DNA si ancheta care il vizeaza pe vicepresedintele CJ Caras Severin, Ionesie Ghiorghioni, care a fost prins in flagrant de procurori in timp ce lua mita.

Citeşte şi: Detalii INCENDIARE: Ce făcea SORIN FRUNZĂVERDE pentru campania electorală a lui Klaus Iohannis

Acțiunea procurorilor vine în continuarea celei care a avut loc la începutul acestei săptămâni, când vicepreședintele CJ Caraș-Severin, Ionisie Ghiorghioni, a fost reținut după ce ar fi fost prins în flagrant delict în timp ce lua mită chiar în biroul său de la Consiliul Județean. Ghiorghioni se află în prezent în arest preventiv pentru acuzații de trafic de influență.

Se pare că procurorii DNA Timișoara au informații că și șeful CJ Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, avea cunoștință sau chiar era implicat în presupusele acte de corupție pentru care a fost arestat adjunctul său.

Din stenogramele dosarului reiese că Ionesie Ghiorghioni ştia că se află în atenţia procurorilor nu numai el, ci și șeful său.

Ionesie Ghiorghioni: "Şi noi suntem monitorizaţi. (...) Toată lumea-i cu ochii pe noi, parcă cine ştie ce dracu' am face aici. (...) La telefon nu mai vorbesc cu nimeni… (...) Mi-e frică, mi-e teamă, mi-e teamă de orice… (...) Toată lumea zice "Deci tu urmezi, tu urmezi, tu urmezi, tu urmezi". Legaţi îs toţi. (...) Îs urmărit. (vorbind şoptit) Sunt urmărit cu şăfu' (referindu-se la preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Frunzăverde Sorin) - şi io am mai rămas. (...) Pentru a fi sigur că nu ai nimic pe tine, trebuie să te dezbrac"

Conform primelor informaţii, Sorin Frunzăverde este principalul suspect al unui dosar în care este investigat pentru faptul că, între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale, ar fi făcut presiuni asupra primarilor din mai multe comune din Caraş Severin pentru a se asigura că va obţine pentru Klaus Iohannis cât mai multe voturi.

Frunzăverde i-a ameninţat că nu vor mai primi bani pentru continuarea investiţiilor din comune dacă nu vor asigura numărul de voturi care să-i asigure candidatului PNL câştigarea alegerilor.

De asemenea, în acest dosar este anchetat şi omul său de încredere, vicepreşedintele CJ Caraş Severin, Ionesie Ghiroghioni, care acum este în arestul Poliţiei Timiş după ce, ieri, Tribunalul Timiş a decis arestarea sa preventivă pe 30 de zile pentru trafic de influenţă. Anchetatorii percheziționează și sediul Camerei de Comerț Caraș-Severin, cunoscut ca locul unde Sorin Frunzăverde își avea întâlnirile de taină și pe care-l considera „buncărul” său.

Citeşte şi: Perchezitii de amploare in Bucuresti. Avocat celebru VIZAT de ancheta

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ