Pescuitul plantat și pescuitul la crap – Cum să ajungi simplu și rapid la succes!

| 21 dec, 12:15

Mulți pescari nu doresc să-și petreacă timpul liber pe aceleași zone de pescuit pe tot parcursul anului, de aceea încearcă mereu alte locuri, unde pot prinde alte tipuri de pești.

Mulți pescari sunt pasionați de pescuitul plantat la crap, cu navomodele care pot face acest hobby mai plăcut și, de obicei, mai plin de satisfacții. Pescarii aleg zona de pescuit și în funcție de condițiile de pescuit, deoarece acestea diferă destul de mult, de la o regiune la alta, în țara noastră.

Zonele cele mai preferate sunt cele în care există o mare diversitate de pești, care s-au adaptat la temperatura apei în care trăiesc. Se știe că peștii au o temperatură specială de confort, în care aceștia devin mai activi. Pescarii țin cont și de multe astfel de  mici secrete pentru a avea mai mult succes la pescuit. Evident, pe lângă faptul că se orientează spre zonele în care temperatura apei se regăsește în plaja ideală, folosesc instrumente și momeli adecvate pentru pescuit plantat la crap: https://www.totalfishing.ro/blog/pescuit-la-crap/pescuit-la-crap.html.

Primăvara, pescarii își îndreaptă atenția spre zonele cu întinderi mari de ape, din locuri relativ calde. Vara, se știe, că peștele tinde să înoate în ape mai adânci, unde este mai rece și deci la un nivel în care temperatura apei este mai favorabilă. În ceea ce privește toamna și iarna, peștii preferă în general locurile din apropiere de fundul apei.

 

Împătimiții pescuitului la crap au devenit dependenți de navomodele, mai ales de anumite tipuri de produse de brand, care au caracteristici de performanță ridicată. Această sursă de transport a monturilor este din ce în ce mai mult folosită și de pescarii amatori, care își doresc să plaseze nada și montura cât mai precis în locul ales.

Avantajele oferite de navomodelele de calitate înaltă sunt mari, ca de exemplu:

  • Plantarea monturilor se face rapid și eficient
  • Stabilitatea este impresionantă, de 100% , viteza este mare și randamentul superior
  • Rata de autodescărcare este mică, iar designul este în general atractiv
  • Au antenă prin care semnalul este transmis cât mai bine de la proprietar la dispozitivul special
  • Durata de viață este mare, pentru că sunt din materiale durabile și de calitate.

Prin folosirea de navomodele, pescarii au marele avantaj că pot evita împrăștierea nadei pe o suprafață prea mare, de zeci de mp. Ideal este de a plasa nada și montura pe o suprafață restrânsă, pentru a atrage un grup mai mare de pești.

Pentru a avea succesul dorit, mulți pescari aleg navomodele profesionale, care sunt foarte eficiente și pot spori realmente șansele de a prinde capturi mai mari. Navomodelele au finisaje și componente de calitate excelentă, ce sunt adaptate perfect la cerințele de pescuit. Unele au GPS , motoare brushless, acumulatori LiPo și alte accesorii ce se pot instala la comandă, pentru clienții care le vor la produsele alese.

Un alt element important la pescuit este sonarul, care în anumite cazuri este livrat împreună cu navomodelul respectiv. Montarea lui se face fără calificare specială, sonda se prinde la navomodel, în partea exterioară a acestuia, fără a deteriora însă structura acestuia.

Pescuitul plantat la crap este apreciat de pescari, pentru că oferă șanse reale de a obține capturi mari. În plus poate permite pescuitul și în zone inaccesibile, unde pot ajunge bărcuțele concepute pentru acest tip de pescuit, care se practică pe întinderile mari de apă, cum ar fi pe iaz, râu, lac sau baltă. Pescarii pot controla aceste bărcuțe cu momeală de la distanță, cu ușurință, pe toate lacurile și bălțile din țara noastră.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ