Pierderi de 62 milioane de lei pentru cea mai mare bancă din România

| 31 iul, 2014

Banca Comercială Română a înregistrat pierderi de 276,6 milioane lei (61,9 milioane euro), în primul semestru din 2014, pe fondul unei provizionări susţinute, asociată operaţiunii de curăţare a bilanţului, informează, joi, BCR.

Banca are o ţintă de reducere cu 25% a soldului de credite neperformante, până la finele anului 2014, iar în luna iulie a fost finalizată vânzarea unui portofoliu de credite neperformante în valoare de un miliard de lei.

Curăţarea bilanţului are un impact limitat asupra ratei de solvabilitate, aflată la un maximum istoric de 16,4%, dar baza de capital rămâne puternică, la 7,3 miliarde lei, şi poate sprijini confortabil creşterea afacerii, subliniază oficialii băncii.

Rezultatul operaţional a fost de 1,097 miliarde lei (245,6 milioane euro), susţinut de performanţa comercială solidă a segmentelor sănătoase ale afacerii, înglobând o cotă de piaţă puternică aferentă creditelor noi şi consolidarea bazei de depozite.

În condiţiile unui nivel al solvabilităţii aflat la maximul istoric (16,4%) şi capitalizării puternice (7,3 miliarde de lei), banca s-a angajat să accelereze soluţionarea portofoliului de credite neperformante, estimând o îmbunătăţire semnificativă a calităţii bilanţului şi performanţei financiare în viitorul apropiat, în pofida faptului că profitabilitatea este afectată pe termen scurt de provizionarea susţinută, afirmă reprezentanţii BCR.

Citeşte şi: DNA: angajaţi ai BCR, trimişi în judecată pentru fraudă bancară de 11,3 milioane de euro

Tag-uri: bcr, pierderi bcr
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ