Vasilescu, BNR, despre privatizări: Miresele frumoase s-au măritat şi unele n-au făcut partide foarte bune

| 21 mar, 2014

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, apreciază, referitor la privatizările companiilor de stat din România, că "miresele frumoase s-au măritat şi unele n-au făcut partide foarte bune", arătând că cea mai bună "partidă" a fost câştigată de BCR, cu peste trei miliarde euro.

"În perioada 2004-2008 au intrat în România cam 20 miliarde euro în fiecare an. Sigur că banii ăştia au venit pe multiple căi. Au venit bani pentru privatizare, care e un fenomen cu care ne-am bătut noi în toţi anii ăştia de tranziţie. Eu cred că la această oră putem să discutăm despre privatizare în felul următor: miresele frumoase s-au măritat şi unele n-au făcut partide foarte bune. Dar au fost şi unele care au făcut partide foarte bune, cum a fost BCR, mă gândesc la o bancă când am luat peste trei miliarde de euro", a declarat Vasilescu vineri la conferinţa Mediafax Talks about European Funds.

El a arătat că, din păcate, în multe cazuri de "măritiş" nu s-au realizat partide foarte bune. "Dacă ar fi înviat Ceauşescu şi ar fi văzut că pentru dragul lui combinat de la Galaţi s-ar fi luat 300 milioane şi pentru BCR trei miliarde, ar fi murit pentru a doua oară", a spus Vasilescu.

El a menţionat că, după perioada de boom, în care românii plecaţi în străinătate trimiteau în perioada de vârf, 2006-2007, câte 6-7 miliarde euro pe an, dintr-o dată "a căzut ghilotina", iar fondurile care veneau de peste graniţe n-au mai intrat. "România n-a avut decât o şansă în acel moment, să apeleze la împrumutătorii internaţionali. În condiţiile în care eram ţară membră a Uniunii Europene, nu mai puteam să apelăm la FMI direct ca înainte, de această dată relaţia a fost via UE şi contractul s-a făcut cu trei instituţii, Uniunea Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială", a precizat Vasilescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ