DNA: angajaţi ai BCR, trimişi în judecată pentru fraudă bancară de 11,3 milioane de euro

| 10 iul, 2014

Direcţia Naţională Anticorupţie a trimis în judecată 28 de persoane care ar fi participat la fraudarea Băncii Comerciale Române, Sucursala Alba. Printre inculpaţi se numără şi angajaţi ai băncii, inclusiv directorul agenţiei, care ar fi pus la dispoziţia unor firme credite de peste 11 milioane de euro, care nu au mai fost returnate, informează Economica.net.

10 angajaţi ai BCR de la Centrul de Afaceri Corporate Alba Iulia sunt suspectaţi de DNA pentru că ar fi acordat 56 de credite, în perioada 2004-2010, fără ca firmele beneficiare să fi îndeplinit condiţiile de creditare, potrivit unui comunicat de presă al DNA.

Mai mult, în schimbul unor sume de bani, angajaţii băncii ar fi raportat informaţii eronate către centrala BCR pentru a ascunde aceste credite, pe care le-au şi restructurat fără a respecta regulamentele băncii.

BCR: Noi am făcut plângerea penală. Avem toleranţă zero faţă de astfel de fapte (update 10 iul, 15:03)

"Banca este cea care a sesizat organele de cercetare prin formularea şi depunerea unei plângeri penale încă din anul 2010, faptele în cauza fiind depistate că urmare a verificărilor interne efectuate de echipa specializată, ceea ce demonstrează TOLERANŢĂ ZERO faţă de astfel de fapte. Pe parcursul cercetărilor penale BCR a acordat tot sprijinul autorităţilor pentru aplicarea măsurilor legale. Dosarul aflându-se în prezent pe rolul instanţei, până la finalizarea procesului banca îşi va menţine aceeaşi conduită", susţin reprezentanţii BCR.

Mai multe, pe Economica.net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ