Cea mai mare bancă din România a ieftinit creditele în lei

| 20 ian, 2014

BCR a ieftinit luni creditele în lei, reducând dobânzile la creditele ipotecare cu maxim un punct procentual la dobândă fixă pe primii trei ani şi venituri încasate în conturile băncii, iar la Prima Casă cu cel mult 0,5 puncte, dar şi la creditele de nevoi personale cu circa un punct procentual.

"Cu un nivel al ratelor dobânzilor aflate la un minim istoric, vedem o excelentă oportunitate de a sprijini economia cu credite avantajoase", a declarat într-un comunicat Andrew Gerber, director Produse Retail în cadrul BCR.

Astfel, pentru creditele ipotecare cu dobândă fixă, nivelul acesteia a fost redus cu un punct procentual, la 5,25% pe an pentru clienţii care îşi încasează salariul în cont la BCR, iar pentru cele cu dobândă variabilă pe toată perioada, marja băncii este diminuată cu 0,4 puncte procentuale, dobânda pornind de la 5,49% pe an.

Costul împrumuturilor acordate în cadrul Programului Prima Casa a fost micşorat prin majorarea bonusului de dobândă acordat clienţilor care îşi încasează / vor încasa salariul la BCR, de la 0,2% la 0.5%, dobânzile pornind de la 4,44%.

Noile dobânzi ţin cont de istoricul de creditare, comportamentul tranzacţional cu banca, vechime şi continuitatea în muncă a clientului.

La împrumuturile de nevoi personale, noile dobânzi variază între 8,6% şi 9,9% pe an, anterior acestea pornind de la 9,5% pe an.

"Subliniem faptul că noile preţuri ale creditelor de nevoi personale în lei vor asigura accesul la dobânzi de sub 10% pe an pentru aproximativ 80% dintre clienţii noştri", a afirmat Andrew Gerber.

BNR a scăzut, în ultima şedinţă de politică monetară, dobânda cheie de la 4% la 3,75%, un nou minim record, şi a redus ratele rezervelor minime obligatorii constituite de bănci de la 15% la 12% la lei şi de la 20% la 18% la valută.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat la conferinţa de după şedinţa de politică monetară că banca centrală are spaţiu de relaxare a politicii monetare, având în vedere nivelul încă ridicat al ratelor rezervelor minime obligatorii şi rata dobânzii de politică monetară, dar deciziile vor viza preponderent contextul economic intern.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ