PNȚCD, distrus de Aurelian Pavelescu

| 04 noi, 2013

Concluzia Congresului de ieri este că PNȚCD autentic nu mai există. Mai întâi partidul a fost închiriat, iar apoi preluat de-a dreptul de o gașcă de băieți care folosesc în mod abuziv memoria lui Maniu și Coposu pe altarul unor vise de mărire care nu au nicio legătură cu realitățile de astăzi ale României.

Sâmbătă, a avut loc Congresul Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat. Al nu știu câtelea Congres de relansare a unui partid care și-a pus amprenta pe istoria României s-a dovedit un fiasco. După dezastrul guvernării CDR nu și-a mai revenit niciodată. Incapacitatea de a găsi un lider de anvergură, fragmentarea și certurile nesfârșite pe mize foarte mici, scandaluri cu sedii și mobilă aruncată în stradă, toate acestea au aruncat partidul lui Maniu într-o izolare și mai ales o ignorare totală din partea electoratului.

Noul președinte al PNȚCD este vechiul președinte ale PNȚCD. Iar numele lui este... Aurelian Pavelescu, fost partener al lui Cozmin Gușă în campania de sprijinire a lui Traian Băsescu, unul din călăii principali ai țărăniștilor. Cu un așa lider, PNȚCD a ajuns o glumă de partid. Moțiunea cu care Pavelescu a câștigat un nou mandat de președinte al PNȚCD – ”Renaștem pentru România ta” este o glumă tristă fie și dacă analizăm numai titlul din care se înțelege că ne aflăm în fața unui exercițiu de narcisism politic jenant. PNȚCD-ul lui Pavelescu propune o moțiune în care este vorba despre renașterea partidului, nu despre renașterea, să spunem, a României. O moțiune în care punctul central este partidul, nu cetățenii cărora ar trebui să li se adreseze pentru a obține sprijin.

Dincolo de semantica nefericită a moțiunii, ridicolul suprem a fost atins în momentul în care a fost anunțată conducerea partidului alcătuită dintr-un președinte, un prim-vicepreședinte, un președinte al Biroului Național de Conducere, altul decât președintele partidului, un secretar general și, țineți-vă bine, nu mai puțin de 43 de vicepreședinți. Practic, 10% din persoanele prezente sâmbătă la lucrările de Congresului PNȚCD au plecat acasă cel puțin cu o funcție de vicepreședinte în buzunar. Așa ceva nu se întămplă la niciun partid din România. Cu atât mai puțin ar fi fost normal să se întâmple în cazul unui partid de 1-2% despre care românii mai rețin doar certurile groaznice din COCOPO-urile ținute pe vremurile de tristă amintire a CDR.

Concluzia Congresului de ieri este că PNȚCD autentic nu mai există. Mai întâi partidul a fost închiriat, iar apoi preluat de-a dreptul de o gașcă de băieți care folosesc în mod abuziv memoria lui Maniu și Coposu pe altarul unor vise de mărire care nu au nicio legătură cu realitățile de astăzi ale României.

Și pentru ca această comedie a neputinței să fie completă, la Congresul PNȚCD au venit și reprezentanții altor partide de dreapta care au făcut apologia... unității dreptei. Rând pe rând, liberali dezertați sau dați afară din PNL, Mihai Răzvan Ungureanu sau Gheorghe Flutur din partea PDL au fluturat ipocrit steagul unității în condițiile în care niciunul nu este capabil să și facă ceva concret în acest sens.

Și PNȚCD, și dreapta în ansamblu sunt prizonierele unui război al orgoliilor prea mari pentru partide atât de mici și atât de rupte de problemele reale ale oamenilor. PNȚCD și PDL vor rămâne pentru multă vreme în memoria românilor pentru guvernările dezastruoase marcate de strânsul curelei, de austeritate și de tăieri de salarii, fapt care le anulează orice șansă de revenire în grațiile electoratului.



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 mai, 10:48
Alexandru
PDL inca exista. E ascuns sub masca PNL-ului, care, din pacate, a disparut. A ramas doar numele sub care se ascunt toate taraturile din PDL. Cea mai tare schema a fost acest praf in ochi, aceasta confiscare a singurului partid care merita votat. Pacat...
04 noi, 2013
cantautor
"Concluzia Congresului de ieri este că PNȚCD autentic nu mai există. Mai întâi partidul a fost închiriat, iar apoi preluat de-a dreptul de o gașcă de băieți care folosesc în mod abuziv memoria lui Maniu și Coposu pe altarul unor vise de mărire care nu au nicio legătură cu realitățile de astăzi ale României.
asa o fi...
insa ne "bucuram" ca PCR-ul n-a murit,ci a crescut odata cu noul FSN,FDSN,PSD..a ramas autentic...
aici "gasca de baieti" si-a facut bine treaba...l-a inghitit si pe Cunescu..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ