PNL pregăteşte terenul pentru viitoarele alegeri parlamentare. Sistemul de vot german, model pentru România

| 15 ian, 14:45

PNL va propune "cu insistenţă" să se treacă la un sistem de vot german, adică jumătate dintre parlamentari să fie aleşi în colegii şi jumatăte să fie aleşi pe o listă naţională de compensare. Declaraţiile au fost făcute la RFI de senatorul PNL, Puiu Haşotti, membru în comisia de Cod Electoral. El precizează că "se poate lua în discuţie chiar şi sistemul olandez sau din Israel, care înseamnă lista naţională".

Comisia de Cod Electoral a ţinut miercuri prima ei şedinţă din 2015. Puiu Haşotti remarcă "foarte buna colaborare între toate partidele politice, între toţi reprezentanţii lor, pentru că este necesară această colaborare, fiind vorba de un Cod Electoral. Decizia care s-a luat în această privinţă este aceea că în principiu, deciziile majore, strategice ale acestor legi cuprinse într-un Cod trebuie să se ia prin consens".

Liderul senatorilor PNL spune că s-ar putea ajunge la un număr de aproximativ 300 de deputaţi şi 110 senatori: "În privinţa numărului, nimeni nu poate da o cifră exactă, însă este vorba de aproximativ 300 de deputaţi şi aproximativ 100 de senatori, după calculele mele, în jur de 110 senatori".

Mai multe pe RFI.

Alina Gorghiu, după întâlnirea cu Nuland: Am reiterat angajamentul ferm al PNL față de statul de drept

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ