Ponta a evitat să comenteze ultimele tensiuni din USL

| 20 noi, 2013

Premierul Victor Ponta a evitat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor de la Palatul Victoria legate de ultimele divergenţe dintre PSD şi PNL pe tema oportunităţii înfiinţării unei comisii parlamentare de anchetă pentru contractul acordat de CEC Bank Ioanei Băsescu, fiica mai mare a preşedintelui Traian Băsescu.

La briefingul de presă de după şedinţa de miercuri de Guvern, premierul Victor Ponta a vorbit despre întâlnirea premierilor UE de la Bucureşti care vor avea loc luni şi marţi şi despre sesizarea făcută de Traian Băsescu la CCR pentru afacerea Rompetrol. Nimic însă despre neînţelegerile dintre PSD şi PNL legate de înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru contractul acordat de CEC Ioanei Băsescu.

"Este vorba de prim-miniştrii şi reprezentanţii a 16 ţări, membre UE şi nu numai. Pe parcursul celor trei zile vor avea loc ţi întâlniri bilaterale", a ţinut premierul să spună. După aceea a vorbit despre memorandumul semnat între România şi grupul Rompetrol.

"Despre Memorandumul cu Rompetrol, a existat un litigiu, statul român a pierdut. Ulterior, prin negocieri, în februarie s-a soluţionat prin vânzarea unor acţiuni pentru 200 de milioane de dolari şi obligaţia de a crea un fond de investiţii de 1 miliard de dolari. În 28 mai am fi putut beneficia de cei 1,2 miliarde după ce Senatul a adoptat legea. Pe 23 octombrie preşedintele a transmis CCR o sesizare cu acelaşi obiect asupra căruia Curtea se pronunţase deja în iunie. Nu avem legea nici acum.Probabil mâine CCR îşi va susţine decizia (favorabilă Guvernului, n.red.) din iunie. Dupa aia vor urma iarăşi 10 zile pentru promulgare. Este un caz în care există în continuare opoziţia preşedintelui Traian Băsescu.  Fac această precizare în condiţiile în care vor fi la Bucureşti nu doar prim-ministrul Chinei şi şi reprezentanţi din 16 ţări cu care avem proiecte economice. Mi-aş dori ca aceste oportunităţi să nu fie irosite, să nu fie victime ale unei bătălii politice fără sens", a încheiat Ponta, după care a părăsit sala.

Când jurnaliştii i-au cerut premierului să răspundă la câteva întrebări a intervenit purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, care a spus că va prelua el solicitările presei.

Neînţelegerile în USL  au apărut aseară, după ce Victor Ponta a anunţat că doreşte înfiinţarea comisiei de anchetă comune Senat- Camera Deputaţilor şi are deja acordul liberalilor. PNL, în frunte cu Crin Antonescu, a negat că a discutat despre aşa ceva.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ