Ponta, despre închisori CIA în România: Nu am informaţii că ar fi existat aşa ceva

| 24 apr, 17:25

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la Craiova, că nu are nici un fel de informaţie cu privire la existenţa unor închisori CIA pe teritoriul României, transmite Agerpres.

 

"În cei trei ani de când sunt prim-ministru, nu am avut niciodată nici un fel de informaţie referitoare la existenţa acestor închisori. Au fost sau nu au fost înainte, nu ştiu, deoarece nu aveam funcţii de responsabilitate în stat, pot să vă spun doar ce ştiu eu: de când sunt prim-ministru, nu am avut niciodată nici un fel de informare că ar fi existat aşa ceva", a afirmat primul ministru.

Fostul preşedinte Ion Iliescu afirma, într-un interviu publicat săptămâna aceasta de Der Spiegel, că el a aprobat "în principiu", în perioada 2002-2003, o solicitare a SUA privind crearea unui centru al CIA în România, însă fără să aibă la cunoştinţă că urma să fie vorba de vreo unitate pentru detenţie, detaliile proiectului stabilindu-le la acea vreme Ioan Talpeş, care deţinea în perioada respectivă funcţia de şef al Administraţiei Prezidenţiale.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ