Ponta, despre liberalizarea preţului la gaze: Guvernul respectă legile adoptate de Parlament

| 04 dec, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că decizia privind calendarul liberalizării preţului la gaze aparţine Parlamentului iar Guvernul trebuie să ţină cont de ea, adăugând că pe acest subiect vor continua şi discuţiile cu Comisia Europeană.

'Este o decizie a Parlamentului României. Sigur, vom continua discuţiile cu Comisia Europeană în aşa fel încât calendarul de liberalizare să ţină cont şi de realităţi. Guvernul României respectă în primul rând legile adoptate de Parlamentul României şi, în al doilea rând, avem o relaţie de colaborare cu Comisia Europeană în aşa fel încât România să-şi îndeplinească obligaţiile, dar să ţină cont şi de interesele consumatorilor casnici. Dumneavoastră probabil mă întrebaţi despre preţul la gaze pentru omul obişnuit, pentru consumatorul casnic. Eu cred că este interesul nostru - şi pe mine asta mă interesează cel mai mult - să-i spun românului care are apartament, care are casă că liberalizarea preţului la gaze se face până-n 2021 sustenabil. Nu că-i spun că, gata, de mâine trebuie să plătească dublu. Deci, asta este obligaţia mea', a precizat premierul, întrebat cum apreciază atenţionarea venită dinspre Comisia Europeană cu privire la calendarul de liberalizare a preţului la gaze.

Premierul Victor Ponta a făcut declaraţia la ieşirea de la evenimentul de lansare în dezbatere publică a 'Pactului pentru fiscalitate'.

Preţurile gazelor naturale produse în România şi plătite de populaţie nu vor creşte până la data de 1 iulie 2015, iar Guvernul va elabora cu ajutorul ANRE un nou grafic de liberalizare pentru perioada 1 iulie 2015 - 1 iulie 2021, care va ţine cont de trendul descrescător al evoluţiei preţurilor din regiune ale hidrocarburilor, precum şi de perioada mai lungă de aliniere agreată cu instituţiile financiare internaţionale, a anunţat, miercuri, Departamentul pentru Energie (DE).

'În ceea ce priveşte preţurile gazelor naturale plătite de populaţie, Guvernul va elabora, cu ajutorul ANRE, un nou grafic de liberalizare pentru perioada 1 iulie 2015 - 1 iulie 2021, care va ţine cont de trendul descrescător al evoluţiei preţurilor din regiune ale hidrocarburilor, precum şi de perioada mai lungă de aliniere agreată cu instituţiile financiare internaţionale. Până la data de 1 iulie 2015, preţurile gazelor naturale produse în România şi plătite de populaţie nu vor creşte. În ceea ce priveşte liberalizarea pentru consumatorii noncasnici, aceasta se va produce la termenul agreat anterior cu oficialii Comisiei Europene, mai exact la 1 ianuarie 2015', menţionează DE.

Tag-uri: ANRE, Guvern, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ