Ponta, despre scrisoarea lui Tăriceanu: E un gest politic, președintele nu poate schimba magistrații din funcție

| 27 mai, 11:37

Victor Ponta a afirmat, în această dimineață, că nu știe prea multe despre gestul lui Călin Popescu Tăriceanu de a trimite o scrisoare președintelui Iohannis prin care cerea demiterea Laurei Codruța Kovesi și a Liviei Stanciu, spunând că a fost ”un gest politic”.

"E un gest politic, președintele nu poate schimba magistrați din funcție. Primește înjurături de la PDL-iștii pe care Tăriceanu i-a numit miniștri. Credeam că nu mă mai uimește nimic. E o bătălie între liberali și pedeliști", a spus Victor Ponta, la Parlament.

Cinci senatori PLR, în frunte cu președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-au scris președintelui Klaus Iohannis, căruia i-au cerut să le înlăture, prin demitere ori prin demisie, pe Livia Stanciu, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, și Laura Codruța Kovesi, șefa DNA. Ei își justifică intervenția invocând cazul Marianei Rarinca, acuzată de șantaj la adresa președintelui ÎCCJ, ținută în arest timp de șase luni și, în final, achitată.

CITEŞTE ŞI Băsescu, ATAC JOSNIC la adresa unui lider de marcă al politicii româneşti: Dă SEMNE VĂDITE DE DECREPITUDINE

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ