Ponta: După aceste alegeri, România va fi într-adevăr un membru cu drepturi depline al UE

| 28 apr, 2014

Acest an este unul al schimbărilor atât pentru România şi cât şi întreaga Europă, iar ţara noastră trebuie să devină un 'membru activ' al Uniunii Europene, nu doar un stat care aplică ceea ce se decide la Bruxelles, ci şi care participă la luarea deciziilor, a declarat duminică seara, la Antena 3, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta.

Premierul Ponta a apreciat că România a ratat până acum ocazia de a fi 'o voce puternică' pe plan european, dar are şanse să devină un stat respectat, activ şi dinamic la nivelul Uniunii.

Primul ministru a afirmat că, în opinia sa, după alegerile europarlamentare, România va deveni un membru activ şi dinamic al Uniunii Europene, învăţând din greşelile primilor şapte ani în cadrul structurii europene.

"Eu nu am mize personale, pentru că fac parte din generaţia care trebuie să pună în faţă nişte mize naţionale. Noi terminăm primii şapte ani de membri ai Uniunii Europene. Şapte ani, în mod tradiţional, sunt anii de acasă, copilăria. Eu vreau să cred - şi cred cu adevărat - că România va fi, după aceste alegeri europene şi după evoluţiile care vor urma, într-adevăr, un membru cu drepturi depline al UE, un membru activ şi dinamic al UE, că vom învăţa din toate greşelile din aceşti şapte ani şi că vom reuşi în România, ca nivel de viaţă, ca nivel de pensii, ca nivel de salarii, ca nivel de educaţie, nivel de asistenţă medicală sau socială, să avem acele standarde europene pe care toţi cei care au fondat UE le-au avut în minte", a precizat premierul.

Victor Ponta a subliniat că România va rezista competiţiei la nivel mondial doar împreună cu partenerii europeni şi numai astfel vor putea fi evitate tragedii precum cele două războaie mondiale.

'Cred, de asemenea, că, pe măsură ce prietenii şi partenerii noştri europeni ne cunosc mai bine, cu bune şi cu rele, dar ne cunosc mai bine, ne respectă mai mult ştiu că se pot baza pe noi în momente grele - şi acuma ce se întâmplă în Ucraina e un moment greu pentru Europa şi se pot baza pe România - ştiu că putem să aducem propria noastră contribuţie la ce înseamnă Europa şi, da, cred că eu, ca lider politic, sprijin în totalitate viziunea pe care şi Martin Schulz (preşedintele Parlamentului European şi candidat la preşedinţia Comisiei Europene - n.r.) a exprimat-o: singuri nu avem şanse. Împreună cu ceilalţi parteneri europeni putem să facem o viaţă mai bună pentru cetăţenii noştri, putem să rezistăm într-o competiţiei care există la nivel mondial (...) E un an în care Europa şi România se vor schimba, (...) iar eu sunt optimist că se va schimba şi Europa şi România în bine', a conchis primul ministru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ