Crin Antonescu îi ameninţă pe români că va fi mai rău decât Băsescu

| 28 apr, 2014

De la ruperea USL-ului, liderul liberal şi-a construit un discurs anti-PSD atât de virulent, încât uneori îl depăşeşte inclusiv pe cel practicat de Traian Băsescu.

În doar câteva luni, Crin Antonescu a ajuns din postura de candidat desemnat al celei mai importante alianţe politice din ultimul deceniu în cea de politician izolat, a cărui poziţie este cu atât mai complicată cu cât viitorul său politic depinde de alegerile de anul acesta. De la ruperea USL-ului, liderul liberal şi-a construit un discurs anti-PSD atât de virulent încât uneori îl depăşeşte inclusiv pe cel practicat de Traian Băsescu.

Din seria acestor atacuri fac parte şi declaraţiile pe care liderul liberal le-a făcut duminică în legătură cu modul în care se va comporta faţă de foştii săi parteneri de guvernare, dacă va ajunge la Palatul Cotroceni. Astfel, Crin Antonescu a ţinut să afirme că, în eventualitatea în care PNL-ul va obţine scorul de 20% vizat pentru alegerile prezidenţiale, atunci tot jocul poltic din România se va recalibra în favoarea liberalilor. Rezultatul va fi acela că "vom avea un preşedinte liberal şi sperând să fiu acel preşedinte liberal îi spun lui Victor Ponta de pe acum: ai simţit ceva, ai să-l regreţi pe Băsescu. Dar ai să-l regreţi pe Băsescu dintr-un singur motiv: acela că, dacă eu ajung preşedinte, nu fac pact de coabitare pentru că mie îmi ajunge Constituţia, îmi ajung legile ţării şi îmi ajunge votul pe care oamenii trebuie să mi-l dea ca să ajung preşedinte. Nu am nevoie de coabitări, nu am nevoie de baroni, nu am nevoie de Ghiţă".

În primul rând, scopul unui asemenea mesaj este evident unul electoral, Crin Antonescu încercând ca de obicei să obţină sprijinul votanţilor de dreapta, inclusiv al susţinătorilor lui Traian Băsescu ce pot fi convinşi de o asemenea strategie de comunicare. Din moment ce de la ruperea USL-ului Crin Antonescu şi liberalii au scăzut în mod constant în sondaje, liderul PNL încearcă să se reinventeze acum ca cel mai mare opozant al PSD, partid alături de care până mai ieri lupta împotriva lui Traian Băsescu.

În schimb, mai grav este că acum Crin Antonescu nu face altceva decât să îi ameninţe pe cei care au luptat şi continuă să lupte cu Traian Băsescu că, în eventualitatea în care el va ajuge la Cotroceni, atunci lucrurile vor fi mai rele decât sunt în prezent. În eventualitatea în care Crin Antonescu va ajunge preşedinte, tot ceea ce USL-ul a încercat să construiască şi tot ceea ce actuala majoritate încearcă să continue ca proiecte politice vor deveni egale cu zero, din moment ce criza instituţională din ultimele luni va ajunge la un alt nivel.

Însă, dincolo de toate aceste elemente, dacă ameninţările lansate de Crin Antonescu se vor concretiza, acestea nu îl vor afecta atât pe premierului Victor Ponta, cât îi vor afecta pe românii care s-au săturat de crizele politice şi de majorităţile artificiale create de Traian Băsescu în ultimii zece ani. Ceteţănii acestei ţări merită un preşedinte care să fie un negociator adevărat şi care să fie capabil să obţină rezultate chiar şi în condiţiile în care majortatea parlamentară nu îi este neaapărat loială. Dacă este să îi dăm crezare liderului PNL, atunci o victorie a sa va însemna o perpetuare a modelului construit de Traian Băsescu şi o invalidare a tot ceea ce actuala majoritate a încercat să construiască în ultimii ani.

Poate că ar fi util ca, înainte de alegerile de anul acesta, românii să se întrebe nu atât cine va ocupa fotoliul de preşedinte, ci care este modelul de preşedinte pe care îl doresc din luna decembrie. Dacă într-adevăr se doreşte o schimbare, atunci devine din ce în ce mai evident că preşedintele PNL Crin Antonescu nu reprezintă decât un Traian Băsescu mai înverşunat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 apr, 2014
PINTEA ADRIAN
Ar fi dureros pt ROMANI daca PNL nu se aduna,este un partid essential,,,DESTEPTATIVA..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ