Preşedintele corigent la economie ţine lecţii deschise legate de fiscalitate

| 28 apr, 2014

Dacă mai era nevoie de vreo dovadă că preşedintele a încălcat în repetate rânduri Constituţia, Traian Băsescu ne-a mai oferit încă o dată şansa să privim cum legea fundamentală a ţării este călcată în picioare.

Preşedintele Băsescu s-a comportat în acest weekend ca un adevărat agent electoral pentru Partidul Mişcarea Populară.

Traian Băsescu a participat la dezbaterea “Starea economică a României în 2014 şi perspectivele pentru anul postelectoral”, dezbatere organizată de Fundaţia Mişcarea Populară la Palatul Ştirbey, Buftea. Impropriu spus “fundaţie”, căci ştim cu toţii faptul că Fundaţia este doar paravanul semi-legal pentru ca PMP să se poată bucura de prezenţele preşedintelui la acţiunile de promovare ale partidului. În acest fel, se poate explica şi prezenţa la eveniment a liderilor Partidului Mişcarea Populară, Elena Udrea şi Eugen Tomac, dar şi cea a candidaţilor PMP la alegerile europarlamentare.

Aşa-zisa dezbatere pe teme economice a fost un adevărat simulacru, evenimentul fiind mai degrabă un lung şir de discursuri electorale ţinute de Traian Băsescu în numele PMP-ului.

Discursul ţinut de preşedinte a fost constituit, ca deobicei, din atacuri la adresa Guvernului. Întrucât tema evenimentului era economică, preşedintele a încercat să ofere meditaţii gratuite pupililor săi din Mişcarea Populară. Cunoscându-i însă trecutul, Traian Băsescu era ultima persoană în măsură să vorbească despre economie, el însuşi fiind amfitrionul deciziilor care au distrus România din punct de vedere socio-economic.

De fapt, preşedintele însuşi a admis că nu este “suficient de inteligent” pentru a înţelege de unde se va susţine măsura de reducere cu 5% a CAS-ului. Renumit pentru modul în care ațâță categorii socio-profesionale unele împotriva altora, Băsescu a pus în balanţă reducerea CAS cu mărirea deficitului fondului de pensii. Cu alte cuvinte, divide et impera, bătrâni vs tineri, pensionari vs cei care pot încă munci. Nimic nou. A făcut-o şi în 2010. Diferenţa este că acum Băsescu nu mai are propriul guvern-marionetă cu care să-şi poată îndeplini fanteziile de mare finanţist.

De aceea, lumea nu ar mai trebui să plece urechea la ce spune Băsescu în materie de economie, când ştim cu toţii cât de mult a reuşit să distrugă Traian Băsescu în numai doi ani. Traian Băsescu nu poate veni astăzi în faţă electoratului ţinând lecţii de fiscalitate, cât timp în CV-ul său apar măsuri cum ar fi tăierea salariilor cu 25%, impozitarea pensiilor, mărirea TVA-ului la 24% sau eliminarea trusoului pentru bebeluşi. Garant al austerităţii, Traian Băsescu se poate „mândri” că, alături de Emil Boc, PIB-ul a scăzut, salariul mediu real a scăzut, iar rata şomajului a crescut.

Dincolo de încălcarea flagrantă a Constituţiei prin comportamentul său de activist de partid, Traian Băsescu ar trebui să aibă decența să tacă atunci când vine vorba despre un asemenea subiect. Din păcate, nu are această decență şi nici nu o va avea vreodată. Din fericire, au mai rămas puţine zile până când istoria îl va arunca acolo unde merită.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ