Ponta, întrebat de casa pentru Băsescu: Nu vreau să mă ocup de problemele locative ale unui cetăţean

| 19 ian, 14:44

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, luni, dacă a primit un răspuns de la fostul şef al statului, Traian Băsescu, privind casa în care va sta acesta, el arătând că nu vrea, ca prim-ministru, să se ocupe de problemele locative ale unui cetăţean şi că va ruga SGG să comunice pe această temă.

"O să rog secretarul general al Guvernului să comunice pe această temă că totuşi nu aş vrea, ca prim-ministru, să mă ocup de problemele locative ale unui cetăţean. Secretarului general îi voi cere să vă comunice imediat ce se întâmplă ceva", a spus Ponta.

Vila 11 din Snagov a Regiei Protocolului de Stat (RA-APPS), carei-a fost propusă fostului preşedinte Traian Băsescu de către Guvern ca variantă de reşedinţă, alături de alte şase imobile, a fost scoasă la vânzare prin licitaţie deschisă cu strigare, la un preţ de pornire de 3,7 milioane euro cu TVA.

Guvernul a prezentat recent o listă transmisă, în luna decembrie, de RA-APPS către Traian Băsescu incluzând şapte case pe care acesta să le utilizeze ca reşedinţă după încheierea mandatului de preşedinte al ţării, printre care şi două vile în Snagov, Guvernul spunând că Băsescu a refuzat unele dintre case şi nu a răspuns pentru altele.

Lista i-a fost transmisă lui Băsescu după ce acesta a solicitat RA-APPS, în atenţia şi a Secretariatului General al Guvernului, să îi fie atribuită spre folosinţă gratuită o locuinţă de protocol cu destinaţia de reşedinţă, alta decât Vila Lac 3, ocupată în prezent, precum şi un spaţiu ca birou de lucru, după încheierea amndatului prezidenţial, conform legii în vigoare.

Ulterior, Vila 1A, dotată cu piscină, a fost acordată Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi, iar premierul Ponta afirma, în urmă cu o săptămână, că Vila 11 va fi scoasă la vânzare, astfel că Băsescu nu o va mai putea avea ca reşedinţă decât dacă va plăti 2,5 milioane euro, suma de evaluare.

Săptămâna trecută, sâmbătă, Ponta a apreciat că Băsescu o să îşi aleagă, până la urmă, o locuinţă din ce mai are RA-APPS, adăugând că fostul preşedinte este "un client foarte cusurgiu".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ