Ponta: Nu eu personal numesc conducerea CEC, eu aprob o procedură iniţiată de domnul Chiţoiu

| 24 feb, 2014

Premierul Victor Ponta a precizat luni că, în ceea ce priveşte conducerea CEC, el nu demite şi nici nu numeşte persoane în funcţie, ci doar aprobă o procedură iniţiată de Daniel Chiţoiu, ministrul demisionar al Finanţelor.

"Nu am discutat cu domnul Gheţea. Eu nu pot şi nici nu doresc să încalc legea, eu nu demit sau numesc persoane în funcţie. Eu aprob o procedură pe care domnul Chiţoiu a iniţiat-o, aceea a conducerii duale în cadrul CEC, aşa cum există şi în alte bănci şi în alte societăţi, după care reprezentanţii în Adunarea Generală şi în Consiliul de Administraţie vor desemna conducerea. Deci, nu eu, personal, numesc conducerea, evident, ministrul de Finanţe face numirile în AGA şi mai departe în CA", a declarat Ponta, la finalul şedinţei BPN al PSD, citat de Agerpres.

Gheţea a venit în 2007 la CEC Bank, de la Alpha Bank, odată cu adoptarea noii strategii de dezvoltare. Banca de stat trebuia să facă trecerea de la Casa de Economii şi Consemnaţiuni, percepută ca o bancă de depuneri, la o bancă universală şi să fie privatizată - obiectiv amânat sine die în momentul de faţă, scriu jurnaliştii de la economica.net.

 

Tag-uri: CEC, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ