Ponta, singurul care nu are complexe să spună "pa" Rusiei

| 26 sep, 2014

În timp pe premierul Victor Ponta este singurul care nu are compexe să spună „pa” Rusiei, poziția lui Klaus Iohannis și a Elenei Udrea pe tema independenței enrgetice este îngrijorătoare, pentru că cei doi prezidențiabili de dreapta fac jocurile Rusiei.

În cursa pentru Palatul Cotroceni, candidații prezintă poziții foarte diferite în raport cu independeța energetică a României în relația cu Rusia. În timp pe premierul Victor Ponta este singurul care nu are compexe să spună „pa” Rusiei, poziția lui Klaus Iohannis și a Elenei Udrea pe tema independenței enrgetice este îngrijorătoare, pentru că cei doi prezidențiabili de dreapta fac jocurile Rusiei.

Răzgândelile lui Iohannis în privința relației cu Rusia depășesc un caracter demn și hotărât pentru un prezidențiabil al României! Pe de o parte, Iohannis a declarat pentru Adevărul, pe 6 august, că „nu se poate accepta destabilizarea promovată de Rusia”, pentru ca pe 22 septembrie, la Realitatea, să afirme că „relația cu Rusia este puternic deteriorată”.

Citeşte şi: Independenţa energetică – o cheie a alegerilor prezidenţiale

Iar pe de altă parte, primarul din Sibiu a spus pentru Kamikaze, pe 19 aprilie, că Forumul German poate fi un pod între România și Germania, dar când acesta a replicat la comentariul „și între România și Rusia, la cât de bine se înțelege Germania cu Rusia?” răspunsul liderului liberal a fost unul foarte lejer „da, cine știe, poate, vom vedea”.

Independența energetică a României și utilizarea resurselor de gaze de sișt nu este o obiectiv important pentru Klaus Iohannis! Deși în programul său prezidențial, Iohannis afirmă că procesul de evaluare a potențialului unor noi resurse în România trebuie finalizat, pentru a se vedea clar ce perspective are România, în declarațiile sale recente spune „pas” independeței energetice a țării.

Pe 10 octombrie 2013, în Agerpres, prezidențiabilul ACL a declarat că începerea exploatării gazelor de șist din localitatea vasluiană Siliștea de către compania americană Chevron este „un lucru excepțional de bun”, pentru ca pe 6 august 2014, pentru Adevărul Live, acesta să declare că „explorarea e bine să fie făcută, pentru că e vorba de resursele țării și trebuie să știm ce avem.  Pe de altă parte, exploatarea trebuie să mai aștepte”.

Mai mult, pe 15 septembrie, la TVR, Klaus Iohannis să afirmat că „politica energetică ține de domeniul securității naționale. Noi trebuie să ne rezolvăm problema energiei, probabil trebuie să găsim resurse alternative”. Și astfel, prezidențiabilul ACL respinge exploatarea, acesta dorind ca, în continuare, România să importe gaze și nu ca țara noastră să-și câștige independența energetică.

Citeşte şi: Ponta dă direcţia – România, cu SUA împotriva ameninţărilor globale şi regionale

Iar poziția anți - independență energetică a lui Klaus Iohannis se află în opoziție cu poziția de câștigare a independenței și securității energetice a lui Victor Ponta. Unul dintre obiectivele lui Victor Ponta ca premier și ca viitor Președinte al României este asigurarea independenței energetice a țării noastre.

Prin urmare, chiar dacă tandemul Iohannis – Udrea se împotrivește independenței energetice a României, pentru că ambii au declarat că nu vor exploatarea gazelor de sist prin metode prietenoase și sigure cu mediul înconjurător, premierul Victor Ponta, prin programul său prezidențial, va continua demersurile astfel încât România să fie în 5 ani Lider regional în energie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ