Ponta: Vizitele oficialului NATO şi a vicepreşedintelui SUA reprezintă un semn de siguranţă pentru România

| 20 mai, 2014

Mesajele care au fost transmise de secretarul general al NATO în cadrul vizitei sale la Bucureşti şi urmează să fie transmise de vicepreşedintele SUA care soseşte marţi în România reprezintă un semn de recunoaştere a eforturilor pe care le face România şi un semn de siguranţă pentru societatea românească, a declarat premierul Victor Ponta.

"Soseşte marţi după-amiază, seară. Are o acţiune cu ministrul Apărării pe care eu o consider extrem de emoţionantă şi semnificativă pentru poporul român. Se va întâlni cu militari americani, dar şi cu militari români, cu familiile militarilor români, care au luptat şi luptă în Afganistan. După care, miercuri, se vede cu preşedintele României, vine la Palatul Victoria şi se încheie vizita în urma unui discurs în faţa unui număr de invitaţi din societatea civilă", a declarat premierul la Antena 3, întrebat despre programul vizitei vicepreşedintelui SUA, Joe Biden, în România.

Victor Ponta a adăugat că vizitele secretarului general al NATO, precum şi cea a vicepreşedintelui SUA, reprezintă un semnal de apreciere a parteneriatului cu România.

"Nu întâmplător secretarul general al NATO, domnul Rasmussen a fost săptămâna trecută, vicepreşedintele Biden vine săptămâna aceasta, secretarul Apărării al SUA, ministrul celei mai mari armate din lume va veni peste două, cred, sau trei săptămâni la Bucureşti. E foarte important pentru România şi pentru români. Ştiţi de ce? În general impresia noastră era că numai noi îi iubim pe cei din NATO sau pe americani, lor nu prea le pasă. Or, prin prezenţa aici, prin mesajele pe care le-au dat şi le vor da, e un semn de recunoaştere a eforturilor pe care le face România şi un semn de siguranţă pentru noi toţi ca societate. Aşa încât, sincer cred că e un moment foarte potrivit, ţinând cont de ceea ce se întâmplă în Ucraina să arătăm că nu doar noi de dorim să fim în NATO sau parteneri cu SUA, ci şi ei apreciază acest parteneriat', a mai declarat premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ