PPE de acord cu PNDL. Băsescu ştie

| 05 iun, 2014

De câteva săptămâni bune asistăm la spectacolul trist al partidelor de dreapta care sunt protagonistele unei gimnastici politice fără precedent. Se vorbeşte despre o fuziune, dar nu se ştie exact când se va realiza şi ce formaţiuni va cuprinde proiectul sau despre un candidat unic al dreptei la prezidenţiale.

În realitate, pe eşicherul de dreapta este mult zgomot pentru nimic. Iar cum o formulă de unificare întârzie, liderii PDL şi PNL rostogolesc mesajul pe care l-au primit din partea conducerii PPE conform căruia fuziunea ar avea undă verde. Adică aceeaşi placă uzată pe care liberalii şi pedeliştii o tot repetă în speranţa că vor deturna atenţia de la eşecul usturător pe care cele două partide l-au înregistrat în scrutinul pentru PE.

"Reprezentanţii conducerii PDL la şedinţa Partidului Popular European au prezentat astăzi, la Bruxelles, strategia de unificare a Dreptei din România, fiind felicitaţi pentru acest demers de preşedintele PPE Joseph Daul şi de secretarul general al popularilor, Antonio Lopez-Isturiz. Astfel, liderii popularilor i-au asigurat pe preşedintele Vasile Blaga, pe prim-vicepreşedinţii Cătălin Predoiu şi Anca Boagiu (vicepreşedinte PPE) că încurajează şi susţin fuziunea PDL-PNL", se arată în comunicatul transmis de PDL.

Comunicatul nu reprezintă altceva decât praf în ochii românilor. Adică o nouă încercare de a abate atenţia de la agenda reală a populaţiei. Practic, parafarea PNDL nu mai reprezintă o surpriză pentru nimeni după ce liberalii au luat decizia schimbării familiei politice, trădând partenerii tradiţionali din grupul ALDE în favoarea PPE. Noua orientare nu numai că nu va aduce avantaje PNL-ului, dar discrditează implicit formaţiunea liberală care în numele unui calcul conjunctural a decis ruperea relaţiei de colaborare cu ALDE.

Dacă unii mai aveau vreo îndoială asupra implicării lui Traian Băsescu în această nouă formulă, atunci asumarea externă a existenţei PMP în aceasta ecuaţie arata că şeful statului nu este strain de planul unificării partidelor de dreapta. Iar poziţionarea lui Cristian Preda, capul de listă al PMP în PE, în contextul reuniunii europarlamentarilor români afiliați grupului popularilor europeni, este cât se poate de elocventă. Astfel, deşi Adina Vălean a fost aleasă alături de Theodor Stolojan la şefia grupului PPE-RO, Cristian Preda, în calitate de europarlamentar PMP, nu şi-a exprimat vreo nemulţumire pentru că partidul său nu a obţinut niciun fel de funcţie în cadrul PPE.

Mesajul este foarte clar şi fără echivoc – colaborarea PNL-PDL va fi girată şi de PMP, iar Traian Băsescu pune umărul la formarea PNDL. Cu alte cuvinte, şeful statului, cel responsabil de îngroparea CDR şi a Alianţei DA, dar în mare măsură şi de decesul USL (fiindcă tot el l-a convins pe Crin Antonescu să destrame Uniunea), va fi artizanul unui nou proiect politic. Iar a-l pune tot pe Traian Băsescu, un personaj prin excelenţă distructiv, în ecuaţia coagulării dreptei, nu poate fi decât o strategie pierzătoare care arată ca partidele de dreapta nu au învăţat nimic din greşelile trecutului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 iun, 2014
canciautor
cu trei oameni in frunte,vom avea victorii multe
Dan Diaconescu_Ponta_Kelemen
tripleta de aur a politicii romanesti,va scoate Romania din randul tarilor necivilizate si nedezvoltate si o va ridica pe noi culmi de prosperitate si progres..
votati candidatul nostru la prezidentiale!
candidatul UPU(UDMR-PPDD-USD),pentru toti cei 7,5 milioane de cetateni ...
autori posibili al sloganului:Sultanescu,Palada sau B.Teodorescu

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ