Președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, revine la șefia organizației PSD Sibiu

| 08 iul, 22:35

Ioan Cindrea a revenit miercuri la conducerea organizației județene a PSD Sibiu, la solicitarea membrilor Comitetului Executiv județean și a primarilor social-democrați din județ, după o perioadă în care acesta s-a autosuspendat din partid din cauza problemelor pe care le-a avut cu justiția.

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Sibiu, că întoarcerea lui Ioan Cindrea la conducerea organizației județene survine pe fondul unor frământări apărute în cadrul filialei în perioada în care acesta din urmă nu a mai fost lider al PSD Sibiu.

'Concluzia Comitetului Executiv ( al PSD Sibiu, n.r.) a fost că, din păcate, la ora la care vorbim, organizația a ajuns la un nivel de divizare destul de periculos. Din cauza faptului că domnul Cindrea, acum câteva luni, s-a autosuspendat, au apărut foarte multe frământări și organizația PSD Sibiu, o organizație bine structurată de-a lungul anilor și o organizație bine așezată, a devenit foarte divizată, fiind în pragul de a ajunge într-o situație greu de remediat, dacă ar fi continuat. Membrii Comitetului Executiv i-au cerut domnului Ioan Cindrea să revină asupra deciziei, să renunțe la autosuspendare și să înceteze autosuspendarea, începând de astăzi domnul Cindrea redevenind președintele organizației PSD Sibiu', a declarat Liviu Dragnea, conform Agerpres.

Propunerea a fost votată în unanimitate, iar Ioan Cindrea va pregăti conferința județeană de alegeri a PSD Sibiu până la sfârșitul lunii iulie.

La rândul său, liderul PSD Sibiu a spus că a decis să revină la conducerea organizației județene la solicitarea colegilor săi, precizând că nu a luat o hotărâre cu privire la o viitoare candidatură pentru un nou mandat de președinte al filialei.

'Am luat această decizie la solicitarea colegilor din Comitetului Executiv — să renunț la autosuspendarea pe care am solicitat-o Comitetului Executiv Național — și am revenit ca președinte. Cred că este un act de responsabilitate față de organizația județeană PSD Sibiu. Nu m-am gândit dacă voi candida sau nu, rămâne de văzut', a spus Ioan Cindrea.

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, a fost condamnat în luna decembrie 2014 de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție la un an de închisoare cu suspendare pentru de conflict de interese, el fiind acuzat de ANI că și-ar fi angajat ilegal soția la biroul să parlamentar în perioada octombrie 2009-februarie 2011, când ocupa funcția de deputat. Decizia nu este definitivă, iar Ioan Cindrea a anunțat că a făcut recurs împotriva acesteia.

Tag-uri: Ioan Cindrea, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ