Premierul Ponta la România TV: Nu i-a cerut nimeni demisia lui Radu Stroe

| 23 ian, 2014

Premierul Victor Ponta a vorbit, joi seara la Romania TV, despre măsurile care au fost luate, după accidentul aviatic din Munţii Apuseni. Ponta a declarat că instituţiile care aveau atribuţii nu au acţionat corespunzător.

"Nu i-a cerut nimeni demisia, numirea şi plecarea din funcţie a unui ministru este o decizie politică şi altceva nu doresc să adaug.

Susţin declaraţia lui Radu Stroe despre motivele demisiei sale. Eu am spus întotdeauna că am lucrat foarte bine cu toţi miniştri din cabinet, când am avut nemulţumiri, le-am spus, acum este din ce în ce mai clar că după producerea accidentului, instituţiile care avea atribuţii nu au acţionat corespunzător - ROMATSA, STS, IGSU, s-au luată măsuri la vârf şi în cel mai scurt timp posibil, să avem măsuri mai bune, să avem comunicare mai bună.

În mod sigur vom solicita în baza legii, o treime în CSAT, un raport către CSAT, care să explice eşecul activităţii de identificare nu al epavei, aparatul, avionul trebuia să fie mereu urmrărit şi identificat de ROMATSA, e vorba de locul în care s-a făcut apelul la 112. Dacă mureau toţi, nu avea cine să sune, dar ştiţi că 5 pasageri au scăpat cu viaţă, şi în secunda în care s-a făcut apelul la 112, identificarea locului exact, nu trimiterea ISU la kilometri distanţă, trebuia făcută mult mai repede. Aşteptăm acest raport şi asumarea responsabilităţii. Nu domnul Stroe sau Burlui trebuiau să fie pe teren.

Nu fac reproşuri. Aeronava trebuie identificată de ROMATSA, iar apelul la 112 şi locul în care se află un om care sună la 112 este obligaţia STS. Eu spun cum stau lucrurile. Şeful STS poate fi demis prin votul preşedintelui. Am discutat cu preşedintele despre numirea ca interimar al lui Gabriel Oprea, pentru că nu poate fi eliberat din funcţie un ministru fără să ştie preşedintele.

În baza înţelegerii USL, pentru MAI propunerea aparţine PNL, am discutat cu domnul Antonescu astăzi şi a fost de acord ca această propunere să vină din partea conducerii PNL, au şedinţa sâmbăta viitoare şi atunci se va face propunerea pentru un nou ministru. Nu se pune problema remanierii", a spus Victor Ponta, la România Tv.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ