Blaga cere demisia ministrului Transporturilor şi a premierului Ponta

| 23 ian, 2014

Liderul Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, a cerut, în cadrul unei conferinţe susţinute joi, la Iaşi, demisia ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, şi a altor factori de decizie din Guvern, pe care îi acuză de proasta gestionare a accidentului aviatic din Munţii Apuseni.

Aflat la Iaşi pentru a lua parte la şedinţa Biroului Permanent Judeţean al filialei PDL, precum şi la manifestările care vor fi organizate vineri, 24 ianuarie, cu prilejul aniversării a 155 ani de la înfăptuirea Micii Uniri, Vasile Blaga a apreciat că decizia ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe, de a demisiona din funcţie nu este un gest de demnitate, ci 'un picior în fund' dat de liderii USL.

'Dacă am constatat că ministrul de Interne habar nu are care îi sunt obligaţiile legale şi am cerut încă de alaltăieri demisia de onoare, cCeea ce a făcut astăzi nu a fost o demisie de onoare, a fost un picior în fund dat de Antonescu şi de Ponta. Ieri am văzut că premierul României, rupt complet de realitate, încerca să sugereze înfiinţarea unor structuri ale statului care să intervină în situaţii de urgenţă, uitând că astfel de structuri există încă de acum 10 ani de zile prin decizii ale unui guvern din care făcea parte ca şef al Corpului de Control. Habar n-avea de existenţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, habar n-avea că este sub coordonarea lui. Nu ştia nici ministrul de Interne. Aţi văzut cât de senin şi de nevinovat era când jurnaliştii de la Bucureşti l-au întrebat de celula de criză', a spus Blaga.

Liderul democrat-liberalilor a afirmat totodată că deşi intervenţia pentru găsirea aeronavei prăbuşite şi a pasagerilor acestora trebuia efectuată şi coordonată de Ministerul de Interne, la fel de vinovaţi sunt şi cei de la Ministerul Transporturilor. Din acest motiv, susţine Blaga, se impune de urgenţă demisia ministrului Ramona Mănescu.

'Nu cred că lucrurile trebuie să rămână aici (demisia de onoare a ministrului Radu Stroe - n.r.). Evident că intervenţia trebuia efectuată de ministrul de Interne, dar ministerul de vină este Ministerul Transporturilor. Se impune de urgenţă demisia doamnei ministru a Transporturilor (Ramona Mănescu - n.r). Fără a avea personal cu nimeni nimic, nu vorbesc de vinovăţii, pentru că asta vor stabili procurorii, vorbesc de responsabilităţi', a mai spus Blaga.

O altă demisie solicitată de Vasile Blaga este cea a premierului Victor Ponta.

'Aţi remarcat în ultimele 72 de ore, dacă mai era cazul, că România nu este condusă, România nu este guvernată, iar dacă este guvernată, este guvernată prost şi avem de-a face cu cel mai iresponsabil guvern de după 1989, dacă mai trebuia ceva demonstrat în legătură cu lipsa de respect faţă de cetăţeni, faţă de români, cu lipsa de respect pentru a-şi respecta propriile obligaţii faţă de ţară. (...) Evident că 'tartorul', cel care îi coordonează pe toţi, adică Ponta, va trebui să îşi dea în primul rând demisia. Problema e că el îi coordonează pe toţi şi el nu ştie ce să le ceară şi nici nu ştie ce structuri are în subordine', a mai spus liderul PDL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ