Ponta: A-i acuza generalizat pe cei care îşi fac meseria,salvând vieţi,cred că e un lucru nedrept şi periculos

| 23 ian, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la România Tv, că nu se alătură valului de nemulţumiri exprimate la adresa reprezentanţilor instituţiilor statului, în contextul accidentului aviatic din Apuseni, şi că este datoria sa, ca premier, şi a colegilor din Guvern, să îndrepte prin proceduri mai clare şi mijloace mai bune ceea ce nu a funcţionat bine în acest caz.

'Cred că este profund nedrept şi profund periculos să susţin în vreun fel, chiar o să mă opun cu orice risc, unei campanii prin care oameni, şi vorbesc de mii de oameni, ce sunt ei pompieri, jandarmi, medici, de la SMURD, sunt consideraţi aşa, un fel de profitori naţionali, care au bani şi nu vor să facă. Vreau să vă spun că toţi aceşti oameni în fiecare zi, fără să-i daţi dumneavoastră la televizor, decât foarte rar, sunt cei care salvează vieţi, care descarcerează oameni prinşi în accidente rutiere, care merg la inundaţii, care merg la incendii, la căderi masive de zăpadă şi îşi fac datoria. Deci eu cred şi o voi face, probabil mergând puţin împotriva curentului media, eu vreau să le mulţumesc celor care-şi fac datoria corect şi drept atât cât pot, care salvează atâtea vieţi câte se pot salva ', a spus Ponta, întrebat cum comentează afirmaţiile publice apărute în ultima perioadă referitoare la modul în care reprezentanţii instituţiilor statului şi-au făcut datoria în contextul accidentului aviatic din Apuseni.

Premierul a adăugat că în cazul în care ceva nu a funcţionat bine într-o situaţie cum a fost accidentul aviatic din Apuseni este obligaţia sa şi a celor din Guvern să facă 'proceduri mai clare' şi să pună la dispoziţie 'mijloace mai bune'.

'Dar această, cum să spun, un fel de val de a-i acuza pe cei care îşi fac meseria în fiecare zi şi, repet, salvează mii de vieţi, eu cred că e un lucru nedrept şi periculos pentru noi ca societate. Şi nu mă alătur, chiar dacă, probabil, nu ştiu, electoral, populistic, m-ar ajuta la ceva. Dimpotrivă, o să merg în direcţia opusă', a declarat Victor Ponta.

Ponta a spus că vor fi revăzute lucrurile care nu au funcţionat.

'Faptul că chiar de mâine revedem toate procedurile, revedem toate lucrurile care nu au funcţionat şi trebuie să funcţioneze mai bine. În rest, ştiţi foarte bine şi ne uităm doar la televizor, că nu se întâmplă doar la noi în ţară necazurile. Se întâmplă în America, în ţări europene mai bogate, în Japonia şi atunci când vine o nenorocire nu funcţionează totul perfect. Dar să funcţioneze mai bine decât a funcţionat luni seară, categoric da. Şi trebuie să tragi învăţămintele din ce a fost rău atunci. E un proces care nu se termină niciodată. Însă, în niciun caz nu mă voi alătura valului de condamnare generală şi generalizată a celor care lucrează în acest sistem. Dimpotrivă, eu cred că 99% dintre ei sunt şi corecţi, sunt şi eficienţi şi că atunci când salvează vieţi nu prea îi felicităm, iar atunci când se întâmplă ce s-a întâmplat avem tentaţia de a-i arăta cu degetul. Sunt de partea victimelor şi îi înţeleg, sunt pentru sancţionarea celor care au greşit în cazul de faţă. Cel puţin în zona guvernamentală, că nu ştiu ce se va întâmpla la STS, sancţiunile au fost la cel mai înalt nivel, dar şi când îşi fac treaba vreau să-i laud şi să-i apăr', a mai declarat premierul Victor Ponta.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ