Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a pierdut procesul cu ANI

| 18 feb, 2014

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins ca neîntemeiată cererea de anulare a raportului ANI potrivit căruia Stancu a încălcat regimul juridic al conflictului de interese.

Decizia din 14 februarie a judecătorilor CAB nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Agenţia Naţională de Integritate a stabilit pe 31 august 2012 că preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă şi penală, inspectorii având şi date care atestă săvârşirea de infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie, notează Asgerpres.

Potrivit unui comunicat al ANI, Gheorghe Bunea Stancu, în calitate de preşedinte al CJ Brăila, a întocmit şi adoptat atât expunerile de motive cât şi Hotărârile Consiliului Judeţean Brăila şi a semnat contracte de asociere între CJ cu SC Clubul de Fotbal Brăila SA, respectiv cu Asociaţia Sportivă Handbal Club 'Dunărea' Brăila, în baza cărora a fost încasată suma totală de 7.512.207 lei.

SC Clubul de Fotbal Brăila SA şi Asociaţia Sportivă Handbal Club 'Dunărea' Brăila au ca acţionari majoritari firmele SC Concivia SA, respectiv SC Hercules SA.

Acţionarul majoritar al celor două firme este SC Bursagrigrom, unde Gheorghe Bunea Stancu deţine calitatea de acţionar majoritar.

ANI susţine că beneficiul patrimonial obţinut prin încălcarea prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, este în cuantum de 7.512.207 lei.

Agenţia are indicii referitoare la săvârşirea de către Gheorghe Bunea Stancu a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie şi a infracţiunii de conflict de interese, ca urmare a preluării în folosinţă gratuită, pe o perioada de 5 ani, de către Asociaţia Sportivă Handbal Club 'Dunărea' Brăila a unui autoturism proprietate privată a CJ Brăila.

Inspectorii arată că Gheorghe Bunea Stancu, pe durata exercitării mandatului de preşedinte al CJ Brăila, a deţinut calitatea de acţionar majoritar în cadrul SC Bursagrigrom, care deţine acţiuni la SC Concivia SA, aceasta din urmă deţinând acţiuni la SC Clubul de Fotbal Brăila SA.

De asemenea, SC Bursagrigrom este acţionar în cadrul SC Hercules SA, care deţine acţiuni la Asociaţia Sportivă Handbal Club 'Dunărea' Brăila, asociaţie în care Gheorghe Bunea Stancu deţine calitatea de preşedinte al Consiliului Director.

ANI a sesizat organele judiciare cu privire la posibila săvârşire de către Gheorghe Bunea Stancu a infracţiunii de conflict de interese şi a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie.

De asemenea, au fost iniţiate demersuri în vederea anulării contractelor încheiate cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ