Preşedintele CJ Cluj, Horia Uioreanu, implicat într-un nou dosar la DNA

| 06 iun, 2014

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Horea Uioreanu într-un nou dosar în care mai sunt implicaţi fostul subprefect de Cluj, Iuoraş Mihnea-Remus, şi un fost subofiţer SRI, Albu Anca-Elena.

''În ordonanţele de punere în mişcare a acţiunii penale procurorii militari au reţinut că inculpata Albu Anca-Elena a folosit şi a permis inculpatului Uioreanu Horea-Dorin, accesul la informaţii ce nu erau destinate publicităţii. Aceste informaţii, al căror obiect erau acţiuni de supraveghere operativă ce-l vizau pe acesta sau alte persoane, erau obţinute cu prilejul îndeplinirii atribuţiilor sale de serviciu. Scopul urmărit de către inculpată prin divulgarea acestor informaţii a fost obţinerea transferului în cadrul SIE, cu mijlocirea directă a preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Uioreanu Horea-Dorin. Aceste acţiuni au fost săvârşite cu intenţie, în mod repetat, prin acte materiale distincte, direct sau prin intermediul mamei sale Bălaj Silvia sau a subprefectului judeţului Cluj, Iuoraş Mihnea-Remus, la instigarea preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Uioreanu Horea-Dorin'', se arată într-un comunicat DNA.

Uioreanu este acuzat de instigare la săvârşirea infracţiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, faptă săvârşită în formă continuată.

Albu Anca-Elena, fost subofiţer în cadrul SRI-Direcţia Judeţeană de Informaţii Cluj, este acuzată de săvârşirea infracţiunii de folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, faptă săvârşită în formă continuată.

De asemenea, Iuoraş Mihnea-Remus, subprefect al judeţului Cluj, la data faptelor, şi Bălaj Silvia, mama inculpatei Albu Anca-Elena, sunt acuzaţi de complicitate la săvârşirea infracţiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, faptă săvârşită în formă continuată.
DNA precizează că faţă de Albu Anca-Elena procurorii militari au dispus măsura procesuală preventivă a controlului judiciar pe întreaga perioadă a urmăririi penale. De asemenea, adaugă sursa citată, inculpatei i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
În cauză, procurorii militari au beneficiat de sprijinul informativ şi tehnic al SRI.

Tag-uri: DNA, Horia Uioreanu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ