Preşedintele Comisiei Juridice din Senat: Avizul în cazul lui DARIUS VÂLCOV este NEGATIV, plenul decide

| 24 mar, 15:25

Comisia juridică a Senatului a dat marţi un aviz negativ cu privire la solicitarea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive în cazul senatorului Darius Vâlcov în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.

"Senatorii din Comisia juridică şi-au exprimat astăzi votul cu privire la solicitarea Parchetului privind arestarea preventivă a senatorului Darius Vâlcov. Rezultatul votului, la propunerea mea pentru a aviza favorabil această cerere, a fost de cinci voturi pentru, cinci împotrivă şi o abţinere. Ca atare, nu putem transmite plenului Senatului un raport favorabil. (...) Propunerea mea de aviz favorabil nu a întrunit numărul de voturi necesare şi va pleca cu raport negativ. E considerat aviz negativ", a declarat preşedintele comisiei, Cătălin Boboc.

El a adăugat că plenul Senatului va fi cel care va decide în cazul Vâlcov şi că este posibil, în opinia sa, ca votul exprimat în Comisia juridică să prefigureze "un anume curent" în opţiunea senatorilor cu privire la solicitarea DNA.

"Din păcate, nu reuşim să avem o practică unitară pe acest subiect şi tratăm lucrurile poate mai subiectiv decât trebuie şi aici mă refer, în general vorbind, la Senat. Plenul va fi cel care va decide la final, avizul nostru fiind unul de recomandare, până la urmă. Nu este obligat plenul să ţină cont. (...) Sigur că votul poate exprima, pe de o parte, voinţa fiecăruia dintre senatori, dar poate exprima şi un anume curent (...) şi politic, deşi nu ar trebui văzute lucrurile aşa. Ar trebui privite, la comisie cel puţin, un pic mai tehnic", a apreciat Boboc.

Citeşte şi: Darius Vâlcov, TRĂDAT de omul său de încredere

Preşedintele Comisiei juridice a precizat că senatorii PNL au votat în cazul Vâlcov aşa cum au "asumat".

"Pot să confirm că senatorii PNL au votat aşa cum am asumat şi întotdeauna ce declarăm public, aia şi votăm. Eu nu spun că e bine sau e rău ce fac ceilalţi, dar noi ne asumăm un anume mod de comportare", a afirmat el.

Cu privire la extinderea cercetărilor în cazul senatorului Darius Vâlcov, Cătălin Boboc a explicat că senatorii jurişti s-au pronunţat marţi doar cu privire la solicitarea DNA intrată deja în atenţia Senatului.

"În legătură cu alte solicitări care pot apărea, vom discuta la momentul respectiv. Astăzi nu avem nimic altceva", a spus el.

Citeşte şi: Referat DNA: Şpaga lui Darius Vâlcov din seif - 1.323.850 lei, trei kilograme de aur, un tablou de Renoir

După audierea în Comisia juridică, senatorul Darius Vâlcov a declarat că şi-a exprimat punctul de vedere în faţa senatorilor jurişti şi că miercuri îşi va susţine nevinovăţia în plenul Senatului.

"Am dat o declaraţie în faţa comisiei şi comisia va delibera. Aşteptăm rezultatul şi, bineînţeles, mâine voi fi în Parlament pentru a-mi susţine nevinovăţia şi în faţa colegilor din plen", a spus Vâlcov, adăugând că şi-a studiat dosarul "foarte puţin" în Comisia juridică, însă l-a "răsfoit împreună cu avocaţii".

Raportul Comisiei juridice va fi înaintat Biroului permanent iar plenul Senatului urmează să exprime un vot în şedinţa de miercuri, începând cu ora 10,00, când este dezbătut şi cazul senatorului Dan Şova.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut marţi aviz pentru începerea urmării penale şi pentru reţinerea şi arestarea preventivă a lui Darius Vâlcov pentru fapte săvârşite în calitate de senator şi ministru, a anunţat DNA. Noile infracţiuni de care este acuzat Vâlcov au fost comise în ultimii patru ani.

 

Citeşte şi: Darius Vâlcov investea ŞPAGA în artă şi aur. Cât a dat pe tabloul de Renoir

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ