Preşedintele Comisiei pentru controlul SRI: Serviciul de informaţii să spună dacă mulţinaţionalele s-au implicat în proteste

| 06 feb, 17:30

Preşedintele Comisiei pentru controlul SRI, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, a declarat, luni, că folosirea unor bunuri ale unei societăţi comerciale în scop propriu sau al unei alte persoane constituie infracţiune, iar implicarea multinaţionalelor în protestele recente trebuie lămurită de instituţii.

"Există anumite informaţii, şi am să vă dau un detaliu, poate ne înţelegem juridic: dacă o firmă foloseşte bunurile, capitalul propriu pentru a sprijini anumite activităţi, legea 31/1990 spune că este infracţiune. Folosirea creditului sau bunurilor societăţii în scopul propriu sau unei alte persoane. Este o discuţie de făcut şi trebuie analizată. Al doilea lucru, pe mine mă interesează din punctul de vedere al securităţii naţionale. Există un articol 11 în legea securităţii naţionale care prevede foarte clar că atunci când se urmăreşte înlocuirea puterii de stat prin mijloace violente şi aşa mai departe, problema este una de securitate naţională", a declarat preşedintele Comisiei pentru controlul SRI, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu.

Întrebat dacă România se află într-o astfel de situaţie, Tuţuianu a afirmat că SRI trebuie să răspundă la această întrebare.

"Nu ştiu, ăsta e un răspuns pe care îl va da SRI. Nu îl dau eu. Îmi pun o întrebare pentru că, de exemplu, un ziar din Prahova a spus că salariaţii de la o firmă cu capital străin au fost forţaţi să iasă la miting. Lucrul ăsta e nelegal. Chiar nu vreţi să înţelegi ce spun eu? Vorbesc de lucruri nelegale. Nu aduc acuze nimănui, dar cred că instituţiile abilitate ale statului trebuie să ne dea un răspuns", a răspuns Ţuţuianu.

Ţuţuianu i-a îndemnat să fie mai "analitici" pe jurnaliştii care l-au întrebat dacă au văzut la proteste bunuri care aparţiuneau societăţilor comerciale.

"Cred că dumneavoastră nu aveţi noţiunea de bun. Păi, când iei maşina de la firmă, două, trei, şapte, zece, când plăteşti de pe contul firmei maşini care merg la activităţi de tipul ăsta, nu e folosirea bunurilor societăţii sau creditului ei? Haideţi să fim puţin mai analitici şi nu doar să luăm aşa ceea ce pare senzaţional", a răspuns Ţuţuianu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ