Preşedintele Iohannis aşteaptă miercuri sentinţa în cazul incompatibilităţii sale

| 20 ian, 20:25

Judecătorii Curţii Supreme de Justiţie se pronunţă în dosarul în care Klaus Iohannis este acuzat de incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate. Judecătorii vor anunţa verdictul final în acest caz care, dacă va fi nefavorabil, Iohannis ar putea fi adus în faţa Curţii Constituţionale. Aceasta ar putea decide astfel dacă fotoliul de la Cotroceni devine vacant.

Dosarul preşedintelui Iohannis a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce, în septembrie 2013, Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI care a constatat că acesta a fost într-o stare de incompatibilitate.

În aprilie 2013, ANI l-a declarat incompatibil pe Iohannis deoarece ocupa în acelaşi timp atât poziţia de primar al Sibiului cât şi cea de reprezentant al unei companii de stat, mai exact în Adunarea Generală a Acționarilor de la SC Apă Canal SA și SC Piețe SA.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS, cum nu l-aţi mai văzut. FOTO

"În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat faptul că Klaus Iohannis se află în stare de incompatibilitate, întrucât deține simultan atât funcția de primar al municipiului Sibiu, cât și calitatea de reprezentant al municipiului Sibiu în Adunarea Generală a Acționarilor în cadrul SC Apă Canal SA Sibiu (începând cu 30.04.2009 și până în prezent) și SC Piețe SA (începând cu 05.08.2010 și până în prezent), încălcând dispozițiile art. 87 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 161/2003", preciza atunci ANI.

În 14 ianuarie însă, ANI a cerut judecătorilor admiterea recursului. În acest sens, Agenţia a adus ca argument o decizie a Curții Constituționale privind incompatibilitatea aleșilor locali.

În acest sens, avocaţii preşedintelui Iohannis au cerut respingerea recursului. Ei au încercat astfel să arate că decizia CCR nu a fost redactată și că nu se cunosc motivele luării acestei decizii de către judecătorii CCR.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ