Primarul PSD din Năvodari, trimis în judecată pentru fapte de CORUPŢIE. Prejudiciul este de 25 mil. euro

| 28 noi, 2014

Procurorii DNA Constanţa au dispus, vineri, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a primarului oraşului Năvodari, Nicolae Matei, pentru infracţiuni de abuz în serviciu în formă continuată, tentativă de abuz în serviciu, dare de mită şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Aceeaşi măsură a fost luată şi împotriva judecătoarei Corina Eugenia Jianu, în stare de libertate, pentru abuz în serviciu şi luare de mită, precum şi a inculpaţilor Isidor Gurgu, aflat sub control judiciar pe cauţiune, şi SC "Dormarbib Group" SRL pentru infracţiunile de spălare de bani, complicitate la tentativă de abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Trimişi în judecată au mai fost Victoria Căpăţână, în stare de libertate, pentru complicitate la abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat, Constantin Florin Idvu, în stare de libertate, pentru infracţiuni de spălare de bani şi constituire a unui grup infracţional organizat şi Vasile Alexandru Manu, membru în Adunarea generală a Asociaţiei Fotbal Club Săgeata Năvodari la data comiterii faptelor, în stare de libertate, pentru comiterea infracţiunii de spălare a banilor.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada 2010-2011, în calitate de primar al oraşului Năvodari şi de preşedinte al Comisiei locale pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor din Năvodari, inculpatul Matei Nicolae a procedat la reconstituirea dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri situate în intravilanul localităţii Năvodari, pe malul Mării Negre, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce reglementează desfăşurarea acestei proceduri administrative, dar şi a dispoziţiilor definitive şi irevocabile ale instanţei de judecată.

Astfel, s-a produs un prejudiciu în dauna primăriei Năvodari de 104.988.896 lei (aproximativ 25 milioane euro), reprezentând contravaloarea terenurilor respective, cu obţinerea unor importante avantaje patrimoniale de către persoane apropiate.

În cauză, a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri ce aparţin inculpaţilor SC Dormarbib Group SRL, Idvu Constantin Florin, Matei Nicolae, Manu Vasile Alexandru şi Căpăţână Victoria.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanţa, cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii dispuse în cauză.

Procurorii DNA au menţionat că, pe 10 decembrie 2012, inculpatul Matei Nicolae a fost trimis în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni de dare de mită, după ce i-a solicitat unui ofiţer de poliţie judiciară cu funcţie de conducere (denunţător în cauză) să-i ofere protecţie în anchetele penale care-l vizau şi să intervină în aceste anchete pe care inculpatul le considera abuzive, nejustificate şi motivate politic.

Cine au fost cei mai deranjați de deciziile PSD? Păi cei care nu iubesc PSD

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ