Minciunile lui Geoană demontate de statistici. Ponta a luat mai multe voturi decât el

| 29 noi, 2014

În cel de al doilea tur de scutin din 2009  doar 5.206.747 milioane de români l-au votat pe Mircea Geoană în timp ce, finala prezidențială din 2014, 5.264.383 au pus ștampila în dreptul chenarului dedicat lui Victor Ponta.

După ce premierul Victor Ponta a pierdut cel de al doilea tur al alegerilor prezidențiale în fața lui Klaus Iohannis, o serie de lideri social-democrați au încercat să profite de pe urma acestei situații. Acțiunilor tuturor acestor membrii de partid nu au au reușit decât să dezbine partidul într-o perioadă dificilă pentru PSD, printre aceștia aflându-se și senatorul Mircea Geoană care a încercat să îi plătească lui Victor Ponta pentru faptul că a pierdut în fața acestuia șefia partidului.

Imediat după anunțarea rezultatelor oficiale ale alegerilor, Mircea Geoană a ieșit la atac împotriva actualului lider al PSD afirmând că situația în care s-a aflat în 2009, când a pierdut alegerile prezidențiale este mult mai bună decât cea din prezent. „Pentru mine a fost şi mai greu pentre că eu, de fapt, am câştigat. Atunci vă daţi seama că la mine, după momente de euforie pe scenă, pe care vi le aduceţi aminte cu toţii, la mine a fost probabil şi mai greu. Una e să te duci la culcare ştiind că eşti preşedinte şi să te scoli cu domnul Băsescu reinventat de o manieră sistematică şi alta e să pierzi la un milion de voturi diferenţă", a declarat fostul președinte al Senatului.

Citeşte şi: PSD se curăță de cozile de topor


Declarațiile lui Mircea Geoană privind rezultatul votului din 2009 și 2014 reprezintă o deformare grosolană a realității, fiind contrazise de datele statistice prezentate de Biroul Electoral Central. În primul rând, potrivit datelor oficiale, Victor Ponta a fost votat de mai mulți alegători decât Mircea Geoană. Astfel, în cel de al doilea tur de scutin din 2009  doar 5.206.747 milioane de români l-au votat pe Mircea Geoană în timp ce, finala prezidențială din 2014, 5.264.383 au pus ștampila în dreptul chenarului dedicat lui Victor Ponta.

Citeşte şi: Liviu Dragnea: Vanghelie a încercat să facă un partid de vagabonzi. Eu am refuzat

În plus, situația din 2009 față ce cea din 2014 nu este similară. În acest sens trebuie să ținem cont că Mircea Geoană a avut în față un Traian Băsescu destul de perimat și care începuse să piardă din încrederea electoratului ca urmare a modului în care și-a îndeplinit primul mandat în fruntea statului român. Spre deosebire de contracandidatul lui Mircea Geoană din 2009, Klaus Iohannis venea, în ciuda unor semne de întrebare legate de incompatibilitatea sa și implicarea, spre exemplu, în scandalul adopțiilor, cu imaginea unui lider politic proaspăt intrat în politica mare și care a putut astfel să capitalizeze votul negativ care a avut o componentă puternică anti-sistem.

Citeşte şi: Ion Iliescu RUPE tăcerea! Scrisoare deschisă pentru PSD

În sfârșit, trebuie remarcat că Victor Ponta a candidat la președinția României după doi ani și jumătate în care s-a aflat la conducerea cabinetului și a fost nevoit să dea piept zilnic cu Traian Băsescu. Mircea Geoană în schimb nu s-a aflat niciun moment anterior alegerilor prezidențiale din 2009 într-o situație care să pună problema unei erodări directe. Și totuși, fostul lider al PSD, astăzi exclus din formațiunea social-democrată, nu a reușit să ia mai multe voturi decât a luat Victor Ponta în 2014, de unde se vede cât de grosolană este minciuna lui Mircea Geoană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 noi, 2014
marus
alegeri 2015
Da, dar Geoană a pierdut la o diferenţa de 70 de mii de voturi, iar Ponta la o diferenţa de peste 1 milion.
30 noi, 2014
Androneasca Plagiatoarea
Nu a minţit Geoană
Geoană nu a minţit deloc. Nu în valoare absolută se face diferenţierea, ci procentual. Contează şi câţi au venit la vot. Una este să fii depăşit cu 70000 de voturi, şi alta e să fii depăşit cu un milion.
02 dec, 2014
maya
mda
N ai inteles nimic, jurnalistule... Problema nu se pune cate voturi a obtinut Geoana fata de Ponta. Si prezenta la vot in 2009 a fost alta. Prb se pune ca Geoana a pierdut la mustata alegerile cu Basescu, pe cand anul asta Ponta a pierdut rusinos. Daca pui prb ca Geoana a avut de a face cu un presedinte perimat etc, ar trb sa subliniezi cat de rusinos a pierdut Ponta; el a pierdut in fata unui om care nici macar acum nu e prea cunoscut electoratului, in conditiile in care el a avut si 2 ani de premier pt a se face cunoscut si placut.Oamenii au votat cu un necunoscut numai sa nu fie el presedinte... Inteleg ca acest site e f psdist, dar totusi nu ne insultati inteligenta

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ