Geoană și lipsa de simț al ridicolului

| 01 dec, 2014

Mircea Geoană a fost exclus din PSD. Oare reprezintă această decizie luată de Comitetul Executiv al partidului o atât de mare tragedie pe cât își plânge de milă fostul prezidențiabil? Dacă privim lista de gafe pe care Geoană le-a făcut de-a lungul carierei sale politice, ajungem la concluzia că PSD se va descurca foarte bine și fără acesta.

Pentru început, deși poate puține persoane își amintesc, să trecem în revistă ridicolul situației din ianuarie 2014, când Mircea Geoană s-a autopropus pentru funcția de secretar general al NATO, când a lansat în spațiul zvonul că ar putea fi numit, după care a ieșit cu declarații patetice la adresa subsecretarului american de stat, Victoria Nuland, pe care o numea „un superstar al diplomaţiei americane şi o personalitate deosebită”. Mai exact, Geoană spunea că „ar fi ipocrit” dacă nu ar recunoaște că este interesat de funcția la NATO, în încercarea de a atrage atenția.

Un alt episod la fel de penibil a fost, desigur, cel din seara turului II al alegerilor prezidențiale din 2009, când Mircea Geoană, crezând că a câștigat, a început să țopăie pe scenă strigând „Mihaela, dragostea mea!”. Înainte de asta, prezidențiabilul recunoscuse că i-a făcut o vizită lui Sorin Ovidiu Vântu, cu care s-a relaxat la spa.

Citeşte şi: Geoană către Vanghelie – bă, ne-ai deconspirat

Mai departe, domnul Geoană a fost unul dintre primii politicieni implicați în scandalul ofițerilor de informații, după ce s-a deconspirat într-un interviu spunând că „nu știm câți ofițeri de informații SUNTEM în România”. Mai în glumă, mai în serios, acest moment a fost intens ironizat de presă, ajungând chiar să rivalizeze la popularitate cu ștampila pusă de Ion Iliescu lui Geoană – cea de „prostănac”.

Și cu siguranță nu putem uita de momentul din vara lui 2005 când Mircea Geoană a început să vorbească despre doctrine politice și a descris înghețata de 50 de bani de pe timpul comuniștilor (confuzie între „popular” și Polar). Gafă la fel de amuzantă precum cea în care Geoană l-a confundat pe scriitorul Carroll Lewis cu atletul Carl Lewis.

Așadar, poate PSD este mai câștigat să-și continue activitatea fără acest „magnet al dezastrului” numit Mircea Geoană, care nu recunoaște ridicolul nici când iese în pijamale din casă pentru a-și cumpăra pâine de la marketul de la colțul blocului.

Citeşte şi: Geoană se dă pesedist, dar își atacă partidul mai ceva ca un macovist

Tag-uri: Mircea Geoană, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 dec, 2014
Kinga
this time
De data asta dl Geoana are dreptate. In ce logica el e de vina cand altcineva a pierdut alegerile? A recunoscut vizita la dl Vantu desi stia ca poate pierde astfel presedintia. Eu il consider mai ok decat altii din PSD.
01 dec, 2014
radu
Ati uitat un alt element sugestiv - dupa excluderea, Geoana credea ca a fost suspendat. Cam asta a intales "prostanacul", devenit acum "colegul Geoana".
01 dec, 2014
nidacov
nea stane...da' daca geoana o sa ia locul lui ponta ? asa-i ca nu crezi ? exact cum n-ai crezut nici despre Johannis. ce o sa scrii atunci ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ