Geoană: Iliescu nu mai are vreun loc în structura de conducere a partidului ca preşedinte de onoare

| 30 noi, 2014

Mircea Geoană a declarat că la congresul PSD din primăvara lui 2015 preşedintele de onoare Ion Iliescu nu ar mai avea loc în viitoarea structură de conducere a partidului.

Geoană a vorbit duminică de un 'război pe două fronturi în PSD' şi a susţinut că echipa Ponta - Dragnea 'nu poate susţine un front deschis şi cu Geoană şi cu Iliescu în acelaşi timp.

"Este o chestiune de strategie politică. (...) Nu poţi să susţii un război pe două fronturi. Şi atunci, gestul tactic al lui Sebi Ghiţă să demisioneze din partid care nu are nicio valoare, poziţia lui în PSD nu este cheia puterii lui, hai să închidem puţin frontul ăsta (n.r. prin demisia din PSD). Oricum, dl. Iliescu nu mai are vreun loc în structura de conducere a partidului ca preşedinte de onoare la congresul viitor. Oricum, de Iliescu vor scăpa (...) şi atunci se concentrează pe războiul cu mine în continuare', a afirmat duminică Geoană la televiziunea publică, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, poziţia de înalt reprezentant al Guvernului a fost 'o chestiune de poză'.

Citeşte şi: Atac fără precedent al lui Geoană: Bucuraţi-vă cât mai aveţi timp ! Cel târziu în martie, veţi fi şomeri!

"Nici măcar nu am birou la guvern. Nu a fost nimic, a fost o nevoie, ca şi în 2011, când au avut nevoie de voturile mele ca să cadă guvernul Ungureanu şi m-au readus în partid, şi acum când au venit alegerile prezidenţiale au avut nevoie de imaginea mea', a spus Geoană.

El a sugerat că ar fi putut candida la preşedinţie din partea altui partid.

'Putem discuta de ce nu am candidat la preşedinţie pe o altă candidatură decât a PSD. Când am candidat în 2009, când am condus PSD, nu mi s-a părut mie, poate că am greşit din punct de vedere electoral, dar emoţional nu puteam să fiu perceput că sunt cel care conduce la înfrângerea candidatului PSD. În continuare cred că Victor Ponta a greşit candidând. (...) Omul nu şi-a dorit să candideze de fapt, ci a fost împins de oamenii din jurul lui', a susţinut Mircea Geoană.

Întrebat dacă unul dintre aceştia este Sebastian Ghiţă, el a răspuns afirmativ. 'Da, în mod evident, anturajul lui imediat. (...) Îi aduce media, îi aduce bani, îi aduce anumite zone de influenţă', a adăugat Geoană.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ