Jurnaliștii lui Sârbu se zbat să supraviețuiască după ce patronul a făcut evaziune

| 30 noi, 2014

De pierdut, nu va pierde Adrian Sârbu, un magnat a cărui avere personală a fost evaluată în urmă cu doi ani la 55 milioane de euro, perdanții sunt angajații săi, mare parte dintre aceștia foarte buni profesioniști, lipsiți de vedetisme vanitoase.

Mediafax părăsește piața de media printr-o cerere de faliment. Această mișcare punct și de asemenea o concluzie și speculațiilor despre implicarea totală a patronului Adrian Sârbu, dar și a unor vedete și lideri de opiniei ai grupului, în campania electorală care a condus la victoria lui Klaus Iohannis în urma turului doi de scrutin.

”Eroii din turul doi” nu au putut să-i salveze și afacerile magnatului de presă Adrian Sârbu, mai ales din perspectiva faptului că după ce a cam trecut agitația electorală, toate semnele indică menținerea unui status quo guvernamental.

Citeşte şi: Ziarul Financiar s-a transformat într-o fițuică de împachetat salam politic

Klaus Iohannis s-a văzut nevoit să-și tempereze ”specialiștii” nerăbdători să dea iama în guvernare, iar Victor Ponta va trebuie să dovedească pe termen lung performanța executivului promisă în campanie.

De pierdut, nu va pierde Adrian Sârbu, un magnat a cărui avere personală a fost evaluată în urmă cu doi ani la 55 milioane de euro, perdanții sunt angajații săi, mare parte dintre aceștia foarte buni profesioniști, lipsiți de vedetisme vanitoase.

Ca de obicei, cei care au avut grijă să iasă în prim plan, să devină ”vedete Mediapro” cu pretenții de lideri de opinie, vor cădea în picioare, iar greul va fi tras ca de obicei de armata anonimă din spatele acestora.

Citeşte şi: Mediafax Grup, deținut de Adrian Sârbu, a cerut intrarea în insolvență

Grupul de presă și-a cerut oficial insolvența printr-o cerere înregistrată la Tribunalul București. Chiar dacă nu a fost stabilit, încă, un termen de judecată putem intui agitația și îngrijoarea care i-a cuprins pe oamenii lui Sârbu. Aceștia au reușit în primă instanță să desființeze sechestrul asigurator pus de ANAF pe sumele datorate de clienții Mediafax, dar dincolo de această măsură oarecum disperată, cu greu se mai întrevede o rezolvare pozitivă.

Să reamintim că Mediafax Group reunește Gândul.info, agenția de presă Mediafax, Ziarul Financiar, Business Magazin și nu numai. Datele consemnate de Ministerul Finanțelor, indică o cifră de afaceri netă de 17,5 milioane de euro, pierderi de 2,6 milioane de euro, datorii de 15,4 milioane euro, pe 2013, în condițiile în care grupul lui Adrian Sârbu avea un număr mediu de 263 de angajați.

Citeşte şi: Cum se explică agitația electorala a gurnaliștilor lui Adrian Sârbu

În prezent Poliția Capitalei desfășoară o anchetă în cadrul căreia ar fi ost convocați la audieri 700 de actuali și foști angajați ai grupului. Surse din poliție au confirmat că Adrian Sârbu este cercetat pentru suspiciunea de evaziune fiscală, într-un dosar al cărui prejudiciu ar depăși 26 milioane de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ