Contre între Băsescu şi Ponta. Preşedintele l-a decorat pe cel căruia premierul îi ceruse demisia

| 28 noi, 2014

Marcel Opriș, șeful Serviciului de Telecomunicații Speciale, unul dintre personajele centrale în scandalul izbucnit după accidental aviatic din Apuseni, a fost decorat de președintele Traian Băsescu. Decorarea lui Opriș vine la doar câteva luni după ce premierul Victor Ponta i-a cerut demisia , iar președintele a refuzat acest lucru.

În primăvara acestui an, la câteva luni după producerea accidentului aviatic din Apuseni și decesul pilotului Adrian Iovan și a studentei Aura Ion,  președintele Traian Băsescu a anunțat că dorește să-l decoreze pe Marcel Opriș cu Steaua României. Deși premierul Victor Ponta a refuzat să contrasemneze decretul, în cele din urmă, prin decizia Curții Constituționale, decretul a fost contrasemnat și joi, 27 noiembrie, șeful STS a fost decorat de președinte.

"Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru efortul depus la dezvoltarea şi consolidarea unui serviciu modern, adaptat permanent la noile cerinţe şi provocări din domeniul telecomunicaţiilor speciale, domnul președinte Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional „Steaua României" - în grad de Comandor domnului general inginer Marcel Opriş, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale", se arată într-un comunicat al Administrației Prezidețiale.

În luna mai, premierul Victor Ponta a refuzat  să contrasemneze decorarea generalului Marcel Opriș, șeful Serviciului de Telecomunicații Speciale. După ce primul ministru a cerut demiterea lui Opriș, Traian Băsescu l-a propus pe acesta pentru decorare. Șeful statului a sesizat Curtea Constituțională, după ce Victor Ponta a refuzat să semneze mai multe decrete de decorare, printre care și președintele Institutului Cultural Român, Horia-Roman Patapievici.

Cu câteva luni înainte, imediat după accidentul aviatic, Ponta a cerut demiterea lui Opriș, dar președintele Traian Băsescu a refuzat, spunând că: "În ceea ce-l privește pe generalul Opriș, el nu este om politic și nu poți să-l tratezi nici pe el nici pe Coldea sau pe Predoiu de la SIE, ca pe oameni politici care pot fi schimbați ca să dea bine. Sunt oameni care au făcut carieră militară și nu îmi pot permite să-mi bat joc de ei de dragul politicului".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ