Remember despre echipa ”neprihănitului” Geoană

| 01 dec, 2014

Era de aşteptat ca după eşecul de la alegerile prezidenţiale să apară, în interiorul PSD, un curent de contestare a actualei formule de conducere. În actualul context, Victor Ponta şi echipa pe care o conduce trebuie să găsească modalităţi de consolidare a formaţiunii, atât în faţa alegătorilor, cât şi faţă de membrii de partid.

Ceea ce vine ca o surpriză este faptul că mişcarea de contestare este condusă de fostul lider al partidului, Mircea Geoană, şi de omul de încredere al acestuia, Marian Vanghelie, în condiţiile în care echipa formată de cei doi. Fiindcă, până una alta, Mirca Geoană este doar vârful unei reţele politice extrem de controversate care a avut de-a lungul timpului probleme cu justiţia. Fostul preşedinte social-democrat a reuşit să ajungă la conducerea PSD tocmai pentru că a fost parte a unei structuri care a pus pe primul plan interesele proprii şi de grup. Astfel, Mircea Geoană era doar un personaj de care oameni precum Viorel Hrebenciuc, Cătălin Voicu și Dumitru Iliescu s-au servit pentru ca afacerile lor să prospere, într-un dispreţ total faţă de lege.

Totodată, declaraţiile celor doi proaspăt excluşi din partid demonstrează şi o doză considerabilă de ipocrizie, ţinând cont de faptul că din echipa lui Mircea Geoană au făcut parte persoane implicate în cazuri notorii de corupţie sau trafic de influenţă, cum sunt Viorel Hrebenciuc, Cătălin Voicu sau fostul şef SPP, Dumitru Iliescu. Pe lângă trecutul dubios al acestora, în prezent majoritatea dintre ei se află fie în arest preventiv, fie sunt deja condamnaţi la închisoare cu executare. Mai mult, cum a fost cazul senatorului Cătălin Voicu, acesta a fost trecut pe listele electorale pentru alegerile parlamentare, deşi se afla în arest preventiv de aproape un an.

Citeşte şi: Geoană și lipsa de simț al ridicolului

Excluderea din partid a lui Mircea Geoană şi a lui Marian Vanghelie a fost un gest previzibil, motivat nu atât de opoziţia vădită manifestată de cei doi faţă de conducerea PSD, cât de faptul că într-o perioada în care partidul avea nevoie de o abordare coezivă şi solidară, tandemnul Geoană-Vanghelie a găsit de cuviinţă să atace conducerea legitimă a formaţiunii. În acest moment, PSD nu a are altă alternativă decât să îşi contabilizeze pierderile, să strângă rândurile şi să meargă mai departe ţintind spre alegerile din 2016.

În contextul subterfugiilor de joasă speţă şi al atacurilor declnaşate în ultimele zile la adresa conducerii PSD, singurul efect pe care în va obţine cuplul politic Geoană-Vanghelie va fi unul de bumerang. Este cel puţin demagogic ca tocmai Mircea Geoană, un personaj politic care cât timp s-a aflat la conducere PSD s-a înconjurat de tot felul de personaje dubioase să vină acum să ţină lecţii altora despre cum ar trebui să arate PSD-ul. Dacă Mircea Geoană ar fi avut cu adevărat intenţii bune, atunci el ar fi trebuit să le materializeze cât timp s-a aflat la şefia PSD. Cum nu a făcut-o, toate atacurile actuale izvorăsc dintr-un fariseism pur, ele arătând că Mircea Geoană nu s-a împăcat cu ideea pierderii conducerii PSD nici măcar acum, la patru ani după ce a pierdut în cadrul unui Congres.

În final, toate încercările actuale de a forţa ruperea partidului, orchestate de tandemul Geoană-Vanghelie, se vor dovedi simple focuri de artificii. Un partid cu experienţa şi de talia PSD va trece şi pe acest episod. Pierderea alegerilor prezidenţiale este un moment delicat, dar el poate fi depăşit doar constructiv, nu prin tentative de puciuri şi atacuri ale unor personaje care au demonstrat cu vârf de ce excluderea lor a fost cea mai bună opţiune pentru PSD.

Citeşte şi: Geoană către Vanghelie – bă, ne-ai deconspirat

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 dec, 2014
dan slugarescu
54-46.............
Pana pe 16 .11.2014 unde erau criticii lui Vanghelie,Ponta?
in opozitie
Pop nu amintea nimic de "remember"
acum se face opozitie si in PSD...
astia 2 au fost ai PSD,sunt ai PSD si vor fi ai PSD....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ