Geoană se dă pesedist, dar își atacă partidul mai ceva ca un macovist

| 30 noi, 2014

Discursul lui Mircea Geoană de vineri nu reprezintă decât o încercare a fostului președinte PSD de a se erija într-un gen de moralist decis să schimbe conducerea PSD și direcția în care partidul merge. După pierderea alegerilor prezidențiale, Geoană a încercat să revină pe cai mari în PSD.

Excluderile de joi din PSD încă mai au ecouri, mai ales că o parte din foștii membrii de partid de care conducerea social-democrată a hotărât să se despartă pare să fi devenit extrem de vocală în raport cu formațiunea politică. Dacă Marian Vanghelie a avut momentul său de glorie în seara de joi, când a încercat să îl discrediteze pe Victor Ponta la Realitatea Tv, vineri a venit rândul lui Mircea Geoană să iasă în ofensivă.

Astfel, fostul candidat la funcția de președinte al României a lansat o serie de atacuri extrem de dure la adresa actualei conduceri PSD, despre care a ținut să declare că „ne conduce spre sinucidere şi atunci vom fi obligaţi să dăm un alt răspuns, o platforma modernă, pentru că eu de convingerile mele de stânga nu mă dezmint”.

Citește și:  Mircea Geoană a vrut să dea partidul pe mâna lui Iohannis?

În plus, în viziunea lui Geoană este acum după alegeri, Victor Ponta, Sebastian Ghiță și Liviu Dragnea „vor să confişte partidul şi să aplice planul B, creat deja când anticipau că vor pierde: excluderea a tot ce înseamnă rival şi competiţie în partid şi crearea unui PSD de 15%, dar care să fie al lor şi cu care să poată jongla pe scenă aşa cum vor dânşii”.

Desigur, fostul lider PSD, care imediat după alegeri a început să critice mai mult s-au mai puțin deschis conducerea partidului în ciuda faptului că în prezent nu s-a făcut nicio analiză completă a motivului din spatele eșecului în alegeri, nu a spus nimic nou. În schimb, interesant este tonul vehement al noilor sale declarații, care amintește mai degrabă de modul isteric în care se raportează la PSD anumiți oameni din opoziție de teapa Monicăi Macovei, nu de un om politic ce își respectă cu adevărat convingerile social-democrate.

Citește și: Demascarea lui Vanghelie

Din acest punct de vedere este semnificativă de asemenea și ponderea pe care a avut-o în discursul de vineri al lui Mircea Geoană subiectul problemelor apărute în procesul electoral din străinătate, despre care domnia sa a apreciat că au fost rezultatul unei acțiune deliberate.

„Domnul Ponta este principalul responsabil, domnul Corlăţean este principalul său complice. Fac un apel către MAE, o instituţie care trebuie extrasă din jocul politic, să facă publice solicitările pe care ambasadele şi consulatele le-au adresat MAE pentru organizarea de secţii de vot în străinătate”, a declarat Mircea Geoană .„Aştept ca Parchetul să investigheze energic această problemă, dar asta este la decizia justiţiei”, a mai spus Geoană, adaugând și  că decizia de a nu suplimenta secţiile de vot din afara granițelor i-a aparţinut lui Ponta.

Citește și: Minciunile lui Geoană demontate de statistici. Ponta a luat mai multe voturi decât el

Dacă aceste declarații ar fi fost făcute de oricare din liderii dreptei din România, poate că ele nu ar fi mirat pe nimeni, având în vedere miza politică pe care aceștia o au. Însă, Mircea Geoană este totuși un diplomat de carieră care înțelege probabil că incidente de genul celor petrecute în diasporă pot apărea și că singura soluție este modificarea legislației electorale, nu o măsură ilegală luată pe fugă între tururi. Este astfel regretabil că fostul social-democrat a ales să facă asemenea aprecieri, vădit tendențioase la adresa lui Victor Ponta.

Trăgând linie, vedem că discursul lui Mircea Geoană de vineri nu reprezintă decât o încercare a fostului președinte PSD de a se erija într-un gen de moralist decis să schimbe conducerea PSD și direcția în care partidul merge. După pierderea alegerilor prezidențiale, Geoană a încercat să revină pe cai mari în PSD și poate să candideze din nou la Președinție în 2019. Acum, nu asistăm decât la eforturile sale disperate de a genera o revoltă în partid sau poate de a pune bazele proprii sale formațiuni politice, nepăsându-i de faptul că o astfel de mișcare nu ar face decât să creeze probleme la stânga spectrului politic și să complice și mai mult scena politică și așa tensionată după scrutinul prezidențial.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 noi, 2014
RaduD
Geoana
Ce frumosi sunt toti care "stiau" de multa vreme ce "porcarii" se intampla in PSD!!! Pai mai juvetilor, daca tot stiati (si Geoana, si Vanghelie, si Ghita si probabil altii mai putin vocali) de ce mama dracului nu ati iesit in timpul campaniei electorale sa aratati cu degetul??? Sperati la ceva "dupa"? Acuma sunteti mari viteji! Parca Geoana era ambasador la Washington cand a ajuns presedinte E. Constantinescu si a schimbat poza presedintelui din ambasada inca inainte de rezultatele oficiale (el fiind numit acolo de presedintele care tocmai pierduse alegerile). O fi fost diplomat bun (nu am de unde sa stiu) dar ca om politic e zero! Despre Vanghelie - fara comentarii!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ