Victor Ponta: Ziua de astăzi trebuie să ne amintească tuturor că puterea stă în unire

| 01 dec, 2014

Premierul Victor Ponta afirmă, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Naţionale a României, că această zi trebuie să amintească tuturor că puterea stă în unire, iar cearta şi dezbinarea sunt instrumente de distrugere a spiritului comunitar şi a identităţii naţionale.

'Ziua Naţională a României este, în fiecare an, un moment unic, special, marcat de speranţă, de recunoştinţă şi de solidaritate. În această zi, românii din ţară şi de pretutindeni îşi afirmă identitatea, se mândresc cu ţara lor şi spun întregii lumi că au fost, sunt şi vor fi o naţiune puternică şi demnă. Pe 1 decembrie românii celebrează trecutul şi cinstesc memoria înaintaşilor, se bucură împreună de prezent şi privesc cu încredere spre viitor', afirmă şeful Guvernului, în mesajul transmis luni.

El adaugă că astăzi, mai mult ca oricând, românii au motive pentru a fi încrezători. 'România se află pe un drum bun, al creşterii economice şi al refacerii echilibrelor sociale, al modernizării şi eficientizării serviciilor publice, al consolidării instituţionale şi al reafirmării mândriei şi valorilor autentice ale românilor. Este drumul la care au visat toti cei care s-au jertifit pentru crearea statului national unitar român. Parcurgerea sa reprezintă o garanţie că, la momentul aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, vom trăi cu toţii într-o Românie Puternică, un stat de drept consolidat, cu oameni apreciaţi pentru munca lor, cu un nivel de trai care să asigure tuturor o viaţă decentă şi cu o societate solidară, în care există şanse egale pentru toţi', evidenţiază premierul Ponta în mesajul său.

El adaugă că 'pentru a atinge aceste obiective, România are nevoie de stabilitate si de lideri politici responsabili, care să ducă mai departe proiectul de construcţie şi dezvoltare'. 'Greşelile trecutului nu trebuie repetate. Ceartă şi dezbinarea nu aduc decât sărăcie şi alienare, fiind instrumente de distrugere a spiritului comunitar şi a identităţii naţionale. Ziua de astăzi trebuie să ne amintească tuturor că puterea stă în unire, iar unirea este posibilă doar dacă interesul naţional este pus înaintea oricărui interes particular', subliniază şeful Guvernului.

De asemenea, el afirmă că 'indiferent de vârstă, de statut social, de etnie sau de credinţă, suntem cu toţii români şi avem împreună un obiectiv important, acela de a construi pentru noi şi pentru copiii noştri o viaţă mai bună şi mai sigură aici, acasă'.

'Trebuie să avem încredere în capacitatea noastră de a fi solidari şi de a coopera, astfel încât România să devină ţara în care fiecare îşi găseşte locul, rolul şi împlinirea personală şi profesională. La mulţi ani tuturor românilor ! La mulţi ani, România !', mai spune premierul Victor Ponta în mesaj.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 dec, 2014
miha
LUCRU DOMICILIU
cautam operatori online fara experienta din toata tara, ai nevoie doar de un calculator conectat la internet! Oferim maxima seriozitate, contract legal, incepand rapid o activitate noua , usoara serioasa si profitabila. Mai multe informatii pe [email protected] cu textul”info”
01 dec, 2014
ionite
LUCRU DOMICILIU
Ai ocazia da a-ti administra timpul liber in functie de dorinta ta de a face bani, Te putem ajuta!! Oferta extrem de serioasaMulti oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
01 dec, 2014
nidacov
daaaaaa...multumim pentru urari...la multi ani si la voi la psd...dar la DNA ...cat mai multi !!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ