Klaus Iohannis a demisionat din funcţia de primar al Sibiului şi pleacă în America

| 02 dec, 2014

Klaus Iohannis şi-a dat marţi demisia de la Primăria Sibiu, după 14 ani în care a condus oraşul. Iohannis se pregăteşte să ajungă din fotoliul de primar al Sibiului în cel al primului om în stat.

UPDATE. Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că şi-a depus mandatul de primar al municipiului Sibiu.

"Astăzi mi-am depus mandatul de primar al municipiului Sibiu. Acest lucru este necesar pentru a putea prelua peste câteva zile mandatul de preşedinte al României. Peste aproximativ o oră, Consiliul Local se va întruni, pentru a desemna un primar interimar al municipiului Sibiu'', a spus Iohannis.

După anunţul demisiei, Klaus Iohannis a ţinut o scurtă declaraţie, în care a precizat şi cum îşi va petrece primul concediu de preşedinte.

"Voi pleca, câteva zile, într-o vizită privată în Statele Unite ale Americii".

Citeşte şi: De ce îl văd rușii pe Iohannis ca o schimbare pozitivă? Pentru ei...

Fostul primar al Sibiului, preşedintele ales, Klaus Iohannis le-a mulţumit sibienilor, colaboratorilor din Primărie, dar şi jurnaliştilor cu care a colaborat timp de 14 ani.

'În acest moment vreau să le mulţumesc sibienilor în primul rând, sibienilor care de patru ori mi-au acordat încrederea lor. În aceşti 14 ani şi jumătate, am reuşit împreună să transformăm oraşul, dintr-un oraş provincial, uşor prăfuit, Sibiul a devenit, mai întâi, Capitală Culturală Europeană, pe urmă, unul din oraşele cele mai cunoscute şi admirate din România. Le mulţumesc sibienilor pentru că au făcut aceste lucruri posibile. Pentru mine a fost o onoare şi o plăcere să le fiu primar timp de 14 ani şi jumătate. Vreau să le mulţumesc de asemenea, tuturor colegelor şi colegilor din Primărie, dar şi din toate instituţiile cu care am lucrat, cu care am colaborat, fără ei aceste rezultate frumoase nu ar fi fost posibile. În final, aş dori să vă mulţumesc dumneavoastră, jurnaliştilor, care aţi făcut ca toate aceste lucruri să fie cunoscute', a menţionat Klaus Iohannis.

După 14 ani, primar al Sibiului, preşedintele ales a mărturisit că despărţirea de Primărie, a fost grea.

Întrebat dacă se mai întoarce primar al Sibiului, preşedintele Klaus Iohannis a răspuns: 'În vizită mă voi întoarce de multe ori (...), dar când spun acasă, spun Sibiu'.

Înainte să părăsească biroul de primar, Klaus Iohannis a spus că îşi va lua lucrurile personale şi o parte le va duce cu siguranţă la Cotroceni.

În ceea ce priveşte succesorul său ca primar al Sibiului, Iohannis a afirmat că 'nu are nicio emoţie, pentru că echipa de la Primărie este foarte bună şi foarte performantă'.

Iohannis s-a oferit să le dea sfaturi în continuare celor doi viceprimari ai săi, Astrid Fodor şi Virgil Popa.

Citeşte şi: Putin l-a felicitat pe Iohannis: Confirm interesul în dezvoltarea relaţiilor ruso-române constructive

Klaus Iohannis este primar al municipiului Sibiu din anul 2000. Atribuţiile primarului au fost preluate de viceprimarul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Astrid Fodor, care este, totodată, considerată unul dintre favoriţi în viitoarele alegeri pentru funcţia de edil al Sibiului.

Klaus Iohannis a fost ales primar al municipiului Sibiu, la 30 iunie 2000, în al doilea tur de scrutin, din partea FDGR. În 2004 a fost reales cu 88,7% din voturi. La alegerile locale din 2008 a obţinut un nou mandat de primar, întrunind 83,2% din opţiuni. De asemenea, a fost reales în funcţia de primar al Sibiului la alegerile locale din 10 iunie 2012.

A iniţiat numeroase contacte cu investitori străini şi cu oficiile Uniunii Europene. Sub angajamentul său, municipiul Sibiu a fost numit Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2007 (împreună cu Luxemburg).

Klaus Iohannis a fost ales în 16 noiembrie preşedinte al României. Pe lângă demisia de la primăria Sibiu, Iohannis va trebui să demisioneze şi de la şefia PNL.

Citeste mai mult pe Romaniatv.net

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 dec, 2014
anonim
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ