Klaus Iohannis a demisionat şi din funcţia publică din AGA a SC APA CANAL, vizată de procesul cu ANI

| 02 dec, 2014

Presedintele ales Klaus Iohannis si-a depus marti demisia din functia de primar al municipiului Sibiu, dar si din celelalte functii publice detinute, inclusiv cea de reprezentant in AGA a societatii comerciale SC APA CANAL SA Sibiu, vizata de procesul cu Agentia Nationala de Integritate, informeaza Agerpres.

"Subsemnatul, Klaus Werner Iohannis, (...) incepand cu data de 02 decembrie 2014, demisionez din calitatea de presedinte al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara APA Sibiu, reprezentant in Adunarea Generala a Actionarilor a SC APA CANAL SA Sibiu, din calitatea de membru in Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara ECO Sibiu, precum si din orice alta functie publica pe care o detin sau pentru care am fost mandatat de Consiliul Local al Municipiului Sibiu/Municipiul Sibiu. Va multumesc pentru colaborare!" a scris Klaus Iohannis textul demisiei, acceptata marti de consilierii municipali din Sibiu.

Klaus Iohannis a anuntat marti, intr-o conferinta de presa, ca si-a depus mandatul de primar al municipiului Sibiu.

In aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat in stare de incompatibilitate de ANI, deoarece detine simultan functia de primar al Sibiului si reprezentant al municipalitatii in Adunarea Generala a Actionarilor de la SC Apa Canal SA si SC Piete SA.

"In urma evaluarilor efectuate, s-a constatat faptul ca Klaus Iohannis se afla in stare de incompatibilitate, intrucat detine simultan atat functia de primar al municipiului Sibiu, cat si calitatea de reprezentant al municipiului Sibiu in Adunarea Generala a Actionarilor in cadrul SC Apa Canal SA Sibiu (incepand cu 30.04.2009 si pana in prezent) si SC Piete SA (incepand cu 05.08.2010 si pana in prezent), incalcand dispozitiile art. 87 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 161/2003", preciza ANI.

Dosarul lui Iohannis a ajuns la instanta suprema dupa ce pe 25 septembrie 2013 Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat ca acesta s-a aflat in stare de incompatibilitate. Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, pe 25 noiembrie, in principiu judecarea recursului declarat de Agentia Nationala de Integritate in dosarul in care Klaus Iohannis a fost reclamat pentru incompatibilitate. Judecarea pe fond a dosarului va incepe pe 14 ianuarie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ