PNL se află între un șef de cooperativă a baronilor și un cântăreț fără direcție

| 30 noi, 2014

Surse liberale au declarat că președintele ales ar urma să-și facă cunoscută susținerea pentru Teodor Atanasiu în funcția de șef al PNL, anunțul urmând a fi focut pe 15 decembrie, în cadrul ședinței Biroului Politic Național. ”Pe 15 decembrie o să avem BPN și atunci se va tranșa toată treaba. Aproape sigur, Iohannis o să îl pună pe Tase (n.r.: referindu-se la Teodor Atanasiu).

Cuțitele încep să se ascută în vechiul PNL odată cu apropierea momentului în care președintele ales se va muta la Cotroceni, iar șefia partidului va fi disputată între cei rămași în partid. La cum conturează tabloul în acest moment, bătălia finală se va purta între Teodor Atanasiu și Ludovic Orban sau, altfel spus, între un șef de cooperativă a baronilor și un cântăreț fără direcție. În ceea ce privește alegere unuia dintre ei în fruntea PNL, va trage greu în balanță și cuvântul lui Klaus Iohannis, care le datorează ambilor potențiali candidați parcursul fulminant din acest an.

Practic, Teodor Atanasiu și Ludovic Orban au fost cei care l-au propulsat pe Iohannis în fruntea liberalilor și i-au limpezit drumul spre Cotroceni, prin subrezirea, în interiorul partidului, a scaunului lui Crin Antonescu. Mai mult decât atât, după retragerea fostului președinte liberal, Orban a renunțat la candidatura sa la șefia partidului și l-a susținut pe Iohannis.

Citeşte şi: Teodor Atanasiu îl CONTRAZICE pe Iohannis

Însă, surse liberale au declarat că președintele ales ar urma să-și facă cunoscută susținerea pentru Teodor Atanasiu în funcția de șef al PNL, anunțul urmând a fi focut pe 15 decembrie, în cadrul ședinței Biroului Politic Național. ”Pe 15 decembrie o să avem BPN și atunci se va tranșa toată treaba. Aproape sigur, Iohannis o să îl pună pe Tase (n.r.: referindu-se la Teodor Atanasiu).

Orban, Petrache și Rareș Mănescu au ieșit din calcul. O să vină Klaus și o să pună degetul pe Tase”, a declarat unul din vicepreședinții PNL. Acest scenariu pare a fi probat și de faptul că numele lui Orban este vehiculat ca făcând parte din lista scurtă de consilieri ai lui Iohannis, o dovadă a faptului că președintele ales încearcă, pe cât posibil, să împartă și capra și varza.

Citeşte şi: Teodor Atanasiu vrea să-l înlocuiască pe Iohannis

Prin urmare, soarta vechiului PNL stă în mâinile a doua personaje cel puțin nepotrivite pentru a conduce partidul Brătienilor, iar asta înainte ca din acest partid să nu mai rămână decât numele după ce democrat-liberalii vor lua în primire frâiele puterii în cadrul noului PNL.

Teodor Atanasiu, unul dintre cei mai vechi baroni ai PNL și președintele filialei teritoriale Alba de peste 21 de ani, nu este străin de problemele cu legea și întâlnirile repetate cu procurorii. Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, aspirant declarat al funcției de conducere a partidului și fost discipol al lui Dinu Patriciu, Teodor Atanasiu a fost anchetat în dosarul privind referendumul din 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu, iar pe numele său au fost făcute mai multe plângeri penale pentru abuz în serviciu.

Citeşte şi: Antonescu face lista păcatelor lui Iohannis

La polul opus, Ludovic Orban se evidențiază atât prin calitățile sale de maestru de ceremonii și ieșiri inoportune în spațiul public, cât și prin scandalurile în care a fost implicat în perioada în care a ocupat funcția de ministru al Transporturilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ