Predoiu, premierul din umbră, a început redactarea unui program de guvernare

| 03 dec, 2014

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a declarat miercuri că se ocupă de redactarea unui program de guvernare, afirmând că a primit un mandat expres în acest sens de la cei doi copreşedinţi ai PNL.

 

"Ne ocupăm de redactarea unui viitor program de guvernare. Este un mandat pe care l-am primit în mod expres înainte de alegerile parlamentare din partea copreşedinţilor Iohannis şi Blaga, este un mandat care mi-a fost reînnoit după alegerile prezidenţiale. Mâine (n.r. joi) vom avea o nouă rundă de discuţii în cadrul comisiilor de specialitate ale PNL şi pot să vă spun că ne orientăm aceste discuţii în plan imediat pentru pregătirea amendamentelor la buget, dar deja gândim o serie de contrapropuneri pe care trebuie să le facem, dar şi pentru conturarea unui program de ţară, program de guvernare orientat către investiţii, către dezvoltare economică', a spus Predoiu, într-o conferinţă de presă.

Cătălin Predoiu a arătat că la redactarea documentului vor participa membri ai comisiilor de specialitate din PNL şi colegi care au făcut din guvernul alternativă al fostului PDL.

Citeşte şi: Predoiu: Este o rectificare făcută fără un control democratic din partea Parlamentului


Prim-vicepreşedintele PNL a indicat că programul de guvernare nu va fi gata înainte de sfârşitul acestui an. Predoiu a precizat că PNL are capacitatea să pregătească simultan programul de guvernare şi o strategie de preluare a guvernării în mod democratic.

'Cred că votul a fost destul de clar în 16 noiembrie, oamenii vor un altfel de preşedinte şi au un altfel de preşedinte, dar a fost clar şi un vot împotriva guvernului Ponta. Pe de altă parte, eu cred că PNL are capacitatea să pregătească simultan două lucruri: pregătirea guvernării, a programului de guvernare şi a echipelor, şi o strategie de preluare a guvernării în mod democratic, aşa cum a spus şi preşedintele ales Iohannis, undeva în 2015, aşa cum a spus şi copreşedintele Blaga ieri, moţiune de cenzură în luna februarie. Eu am primit un mandat foarte clar: pregătesc programul de guvernare, datoria mea este ca atunci când sună goarna pentru atac, acest partid să aibă instrumentul pentru a pune în operă o altfel de guvernare şi vă asigur că vom avea instrumentul. Asta este datoria mea, ăsta este, cum se spune, jobul meu, să pregătesc un program de guvernare benefic pentru România', a spus liderul PNL.

El a precizat şi că a început o serie de consultări informale cu mediul de afaceri şi cu societatea civilă pentru inventarierea soluţiilor economice pentru dezvoltarea României.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 apr, 16:11
alakuvuzeset
Occurs wall bedding, encountered scarred, observations.
http://slkjfdf.net/ - Ikibebev Nukedakuf htg.eroi.obiectiv.info.ecr.jf http://slkjfdf.net/

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ