Iliescu: Cei 25 de ani care au trecut de la Revoluţia Română sunt de acum o nouă istorie

| 10 dec, 2014

Cei 25 de ani care au trecut de la Revoluţia Română reprezintă de acum o nouă istorie, a declarat miercuri fostul preşedinte, Ion Iliescu, în cadrul mesei rotunde cu tema '25 de ani de libertate', organizată de Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 şi Institutul Cultural Român.

'Anul 1989 a fost un an de schimbări politice radicale în toată această zonă a Europei (...) A fost o mişcare spontană dorinţa oamenilor de a ieşi din tipar, de a exprima ideea de diversitate, de libertate, exprimarea opiniilor diferite, ceea ce este esenţa într-o democraţie. Aceşti 25 de ani sunt de acum o nouă istorie. Pentru noi, cei care am participat, pare ieri 22 decembrie 1989, dar sunt oameni care s-au născut în această perioadă de 25 de ani pentru care 1989 devine istorie îndepărtată. Şi este, într-adevăr, o istorie care a fost scrisă inclusiv cu sângele oamenilor care s-au jertfit. Trebuie sa cinstim această istorie', a spus preşedintele de onoare al PSD.

Potrivit acestuia, Revoluţia din 1989 a schimbat soarta României.

'A fost un an de schimbări în toată această zonă europeană. A avut şi Gorbaciov un anumit rol. Polonia a organizat pentru prima dată alegeri libere. În toate celelelte ţări, s-au produs asemenea mişcări, inclusiv în Bulgaria.(...) Trebuie să situăm Revoluţia Română în acest context', a menţionat Ion Iliescu.

Fostul preşedinte a trecut, pe larg, în revistă, momentele Revoluţiei, dar şi evenimentele post-decembriste, care au marcat apariţia CPUN şi a primei Constituţii.

Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Dumitru Mazilu, Claudiu Iordache, Cazimir Ionescu şi Teodor Brateş s-au numărat printre participanţii la masa rotundă cu tema '25 de ani de libertate', organizată, miercuri seara, de Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989, la Institutul Cultural Român.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ