Procuroarea care l-a favorizat pe fostul deputat Mihail Boldea, exclusă definitiv din magistratură

| 07 mai, 2014

Mihaela Agheniţei, procurorul care l-a favorizat pe fostul deputat Mihail Boldea, furnizându-i acestuia informaţii confidenţiale din dosarele pe care le instrumenta la DNA Galaţi, a fost exclusă din magistratură, a decis definitiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Un complet de cinci judecători de la instanţa supremă a respins o contestaţie depusă de Mihaela Agheniţei şi a menţinut decizia de excludere din magistratură luată în septembrie 2013 de Secţia pentru procurori a CSM.

Decizia CSM a fost luată pe fondul abaterilor disciplinare săvârşite de Mihaela Agheniţei, cum ar fi 'manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei şi nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când ştia că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa'.

De asemenea, CSM îi reproşa procuroarei că şi-a folosit funcţia pentru a obţine un tratament favorabil pentru Mihail Boldea din partea autorităţilor.

În plus, Mihaela Agheniţei a fost exclusă din magistratură pentru că CSM a considerat că şi-a exercitat funcţia cu rea-credinţă.

DIICOT informa, într-un comunicat din aprilie 2013, că procurorii de la Serviciul Teritorial Galaţi au dispus pe 22 martie 2013 începerea urmăririi penale faţă de Mihaela Agheniţei, magistrat procuror.

'În sarcina acesteia s-a reţinut faptul că, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu intenţie, a instrumentat un dosar penal în care a dispus trimiterea în judecată a doi inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 257 alin. 1 Cod Penal cu referire la art. 6 din Legea nr. 78/2000, în scopul asigurării beneficiului dispoziţiilor art. 19 din Legea nr. 682/2002 inculpatului Mihail Boldea, anterior trimis în judecată, prin rechizitoriul DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi', preciza DIICOT.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ