Cazanciuc: Dacă Ghidul CSM privind relațiile justiție-presă pune piedici presei, va fi modificat

| 08 mai, 2014

Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei, a afirmat că, în situaţia în care Ghidul relaţiilor justiţie-presă elaborat de CSM ar putea aduce atingere accesului presei la informaţiile de interes public, respectivele dispoziţii ar putea fi modificate.

Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei, a afirmat că, în situaţia în care Ghidul relaţiilor justiţie-presă elaborat de Consiliul Superior al Magistraturii ar putea aduce atingere dreptului la liber acces la informaţiile de interes public, respectivele dispoziţii ar putea fi modificate, adăugând că nu se aşteaptă la acest lucru.

'Nici pe departe nu aceasta a fost intenţia colegilor din CSM, de a limita accesul la informaţii. Cred că, pur şi simplu, au încercat să facă un cadru normativ coerent, în acord cu alte dispoziţii legale. Dacă acest ghid elaborat şi aprobat de CSM o să fie mai degrabă o piedică în respectarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale decât respectarea acestora, o să vedem în timp şi nu ne împiedică nimeni să modificăm acele dispoziţii care ar putea să împiedice drepturile şi libertăţile fundamentale, cum ar fi accesul la informaţiile de interes public', a spus acesta, joi, citat de Agerpres.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ