Procurorii au respins cererea lui Traian Băsescu de confruntare cu Gabriela Firea

| 20 sep, 15:47

Parchetul General a respins cererea fostului preşedinte Traian Băsescu de a se confrunta cu Gabriela Firea, în dosarul în care este acuzat de ameninţare, informează România TV.  Băsescu a avansat şi ideea medierii conflictului, însă senatorul PSD nu a dat încă un răspuns.  Avocatul Lucian Bolcaş spune că Firea va comunica zilele următoare dacă este de acord sau nu cu un mediator.

Traian Băsescu a cerut, la ultima audiere de la Parchetul General, să fie confruntat cu senatorul PSD, Gabriela Firea, în dosarul de ameninţare.

Procurorul de caz a respins însă solicitarea, potrivit România TV.

"Nu are de ce să se confrunte. Cererea care a fost făcută a fost corect respinsă. Şi eu am aflat astăzi de la dvs de această respingere, nu ne-a fost comunicată oficial. Era o cerere bizară. Nu dai declaraţii în calitate de învinuit pentru infracţiunea de amenintare, dar ceri probe. Fără a mai socoti că o confruntare se referă la o situaţie de fapt, nu la stări de spirit care se pot confrunta prin acest mijloc de procedura. Aşa că această hotarare a Parchetului General pune capat unei incercări de tergiversare", a declarat Lucian Bolcaş, avocatul Gabrielei Firea, la România TV.

În ceea ce priveşte cererea de mediere propusă de Băsescu, Bolcaş spune că Firea urmează să dea un răspuns zilele următoare.

"Medierea a fost cerută de inculpatul Traian Băsescu, săptămâna treuctă.  A iniţiat printr-o casă de mediere aceste proceduri. (...) Urmează ca doamna Firea să răspundă dacă acceptă sau nu", a spus Bolcaş.

Traian Băsescu a fost audiat, săptămâna trecută, timp de o oră la Parchetul General. Avocatul Gabrielei Firea, Lucian Bolcaş, a declarat că, în timpul audierilor de vineri, s-a întâmplat ceea ce se aştepta să se întâmple.

"Şi anume sa se traga de timp. Sa se gaseasca o modalitate ca sa amane solutionarea acestui dosar, ceea ce inculpatul Traian Băsescu a practicat astăzi. (...) Este  o tergiversare, pentru că s-a mai solicitat in continuare pe aceeasi idee, nu se dau declaratii, dar vreau sa dau declaratii. S-a solicitat, fără să se dea declaraţii, o confruntare cu doamna  Firea. Urmeaza sa se pronunte procurorul de caz", a  spus Bolcaş.

Zilele trecute, Traian Băsescu a  anunţat că vrea să apeleze la un mediator în conflictul cu senatorul PSD Gabriela Firea, spunând că nu este normal ca procurorii să se ocupe de disputa dintre doi politicieni.

"Hai, frate, la mediator...Uite, vă promit că-mi voi trimit mâine avocaţii nu la procurori, ci la dl preşedinte să stabilim un mediator şi să-i fac propunerea doamnei Firea, să mediem cu un mediator această dispută. E foarte important să dăm atenţie acestei instituţii în cazurile mici. (...) Cât de ridicoli putem fi dacă împingem către justiţie toate ambiţiile noastre? De aceea, o să îmi trimit avocaţii, să vedem dacă reuşim prin mediator, poate prin ocazia asta se arată şi utilitatea mediatorului, ca oamenii să înţeleagă cât de valoroasă e această instituţie publică", declara Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ